Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 621

Удачі вам, лижні акробати!
У США, на гірськолижному курорті Дір Веллі відбувся останній передолімпійський етап Кубка світу з фристайлу в дисципліні лижна акробатика.

Цього разу в хмельничанки Ольги Полюк зі стрибками не склалося й вона посіла вісімнадцяте місце. Однак за сумою набраних очок на всіх проведених етапах наша землячка стала десятою й здобула путівку на зимові Олімпійські ігри, що пройдуть у Пекіні з 4 по 20 лютого.
Україна має шість олімпійських ліцензій – три в чоловіків, дві в жінок та одну командну (змагання в змішаній команді будуть проводитися вперше на Олімпійських іграх). А ось хто представлятиме нашу державу в Пекіні: миколаївець Олександр Абраменко, рівненчанин Дмитро Котовський, закарпатець Олександр Окіпнюк, а також Анастасія Новосад з Рівного і Ольга Полюк.
На Олімпіаді в лижній акробатиці розіграють три комплекти нагород: у чоловіків, жінок та в командних змаганнях. Україна буде представлена в усіх трьох дисциплінах.
До сезону – готуйсь!
Волочиський «Агробізнес», що виступає в першій футбольній лізі України, розпочав підготовку до нового сезону.
Зараз гравці, завершуючи відпустку, готуються вдома індивідуально за програмою, розробленою тренерами. Це – біг на різні дистанції, силові та рухові вправи. На базі команди футболісти зберуться 25 січня і почнуть перший тренувальний збір. А основний пройде в Туреччині, де традиційно команда готується до сезону.
Тріумф Білозерцева
Вихованець Хмельницької ДЮСШ-3 Нікіта Білозерцев здобув титул чемпіона на турнірі Tennis Europe в російських Хімках.
Весь шлях до тріумфу нашого земляка серед гравців до 14 років склався з шести перемог. Заключну він здобув у фіналі над болгарином Іваном Івановим – 6:4, 7:5.
Зараз Нікіта Білозерцев у європейському рейтингу серед гравців до чотирнадцяти років посідає 31 сходинку.
Бажаємо талановитому спортсмену та його тренеру Наталії Трембіцькій подальших успіхів.
Шанси є
Відбулися перші матчі 1/8 фіналу кубка України з футзалу.
Хмельницький «Сокіл» приймав удома харківську команду «Viva Cup». Обидва суперники виступають у екстра-лізі чемпіонату держави, отож добре знайомі. Зустріч почалася з обопільних атак і проходила в рівній боротьбі. Та господарі краще ніж харків’яни використовували моменти для взяття воріт, і вже невдовзі забили два голи. На перепочинок команди пішли за рахунку 3:1.
Другий тайм гості розпочали досить активно й мали кілька слушних нагод відзначитися, а забили хмельничани. Правда, суперник змусив подолян ще раз починати з центра поля. Перемога з рахунком 4:2 дає нашим землякам непогані шанси пробитися до наступного етапу.
А команда «Славута» з однойменного міста, що виступає в першій лізі, переконаний, вже гарантувала собі місце в чвертьфіналі. У Харкові славутчани переконливо здолали друголігівський «Гепард», забивши чотири голи й пропустивши лише два.
Матчі-відповіді відбудуться в лютому.
Наші – в лідерах
Вдало виступає в чемпіонаті України з волейболу у вищій лізі чоловіча команда «Поділля» з Хмельницького.
У черговому турі, що відбувся в Харкові, наші земляки переграли збірну України U18 й харківську «Юракадемію-2» з однаковим рахунком – 3:1.
«Поділля» й «МХП-Вінниця-Тростянець» очолюють турнірну таблицю серед чотирнадцяти колективів, набравши по 20 очок. Правда, хмельничани провели на гру менше й у разі успіху можуть відірватися від суперників.