Надрукувати
Категорія: Спорт
Перегляди: 350

У четвертий день зимових Паралімпійських ігор в Пекіні, 8 березня  двоє наших землячок  завоювали медалі в різних класах біатлонних гонок на 10 кілометрів.

Уродженка Хмельницького Оксана Мастерс - член збірної команди США,  здобула “срібло” серед спортсменок із ураженням опорно-рухового апарату (клас стоячі), поповнивши свій доробок на цих Іграх до трьох медалей (1золото + 2 срібла).
А першу олімпійську нагороду  в своїй тривалій спортивній кар’єрі виборола Ірина Буй із Деражнянщини. Вона здобула золоту медаль серед учасниць із ураженням опорно-рухового апарату (клас стоячі).
Довідково:
 Буй Ірина Василівна народилася 29 квітня 1995 року в  Деражні Хмельницької  області, де проживала і займалася лижним спортом і легкою атлетикою до вступу після 9 класу до Барського гуманітарно-педагогічного технікуму. Спортсменка з ураженням опорно-рухового апарату (клас стоячі), майстер спорту України міжнародного класу (лижні перегони) та (біатлон), представляє Вінницьку область, тренується у Вінницькому регіональному центрі «Інваспорт». У 2012 році була зарахована до складу паралімпійської збірної України.
 Виступала на Паралімпійських іграх 2014 року в Сочі та  2018 року  в Пхьончхані в лижних перегонах та біатлоні. Тоді, на жаль, нагород не вдалося здобути (кращий результат – четверте місце, біатлон).                                                     
На чемпіонаті світу 2021 року, що відбувся у січні 2022 року в Ліллехаммері (Норвегія), наша землячка виборола золоту нагороду в індивідуальній гонці та срібну на середній дистанції в біатлоні Ірина Буй - багаторазова переможниця і призерка етапів Кубка світу з біатлону та лижних перегонів.