Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 829

Відбулося спільне засідання Координаційної ради з питань внутрішньо переміщених осіб та Координаційно ради з питань розвитку та підтримки волонтерства. Мета зібрання – презентація діяльності громадських організацій та подальша співпраця волонтерів та ВПО.

«Сьогодні ми вперше зібрали разом дві координаційні ради, які працюють при міському голові. Перша координаційна рада опікується волонтерськими центрами та усіма волонтерськими організаціями, котрі сьогодні є дієвими і друга, в складі яких має релоковані громадські організації, благодійні фонди котрі співпрацюють з міжнародними донорами і опікуються внутрішньо переміщеними особами. Коли ми починали роботу на рівні координаційних рад при Хмельницькому міському голові, прагнули об’єднати громаду і спрацювати в форматі активних громадян та громадських організацій та інститутів громадянського суспільства. Ми хочемо долучити до роботи волонтерських центрів інші релоковані ГО, які сьогодні є на теренах Хмельницької громади. Хмельницька міська рада приділяє дуже велику увагу роботі з внутрішньо переміщеними особами в форматі їх працевлаштування та інтеграції в громаді», - зазначила керуючий справами виконавчого комітету Хмельницької міської ради Юлія Сабій.
Під час зустрічі обговорили зміни до проєкту рішення Хмельницької міської ради «Про затвердження Програми бюджетування за участі громадськості (Бюджет участі) Хмельницької громади на 2024-2026 роки. Зміни стосуються участі ВПО в цій програмі, зокрема подання їхніх проєктів і можливості голосування.
Представники громадських організацій розповіли про свою діяльність. Учасники зустрічі також більше дізналися про волонтерські ініціативи. Зокрема, про ГО «Захист – об’єднання волонтерів», ГО «Врятуй життя», ГО «Центр відновлення та реабілітації». Також презентували проєкт «Моя кімната» від Хмельницького благодійного фонду «Хесед Бешт».
Такі зустрічі спрямовані на об’єднання зусиль щодо успішної інтеграції людей, які знайшли прихисток у Хмельницькій громаді, для забезпечення їх потреб в роботі, навчанні тощо.