Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 456

   

20 лютого – у День вшанування Героїв Небесної Сотні в Чорноострівській громаді відбулося відкриття Меморіальної дошки на честь захисника України Романовського Іллі Володимировича. Мужній воїн, який був справжнім патріотом України, людиною високої честі, справедливим і авторитетним серед друзів і бойових побратимів, загинув 25 вересня 2023 року під час виконання бойового завдання.

Вшанувати пам’ять загиблого Героя – уродженця села Мар’янівка, зібралися жителі громади, які, не стримуючи сліз, згадували Іллю, якому було лише 19… Зовсім молоде життя обірвала клята війна, не давши шансу… Тож маємо бути вдячними та пам’ятати страшну ціну за нашу свободу, за можливість жити та ростити дітей.
На відкритті Меморіальної дошки були присутні близькі Героя, Чорноострівський селищний голова Михайло Дзісь, заступник селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Лукомська, представник Збройних сил України старший солдат Андрій Якимчук, представник благодійного фонду «Ми поруч» Олександр Попіль, побратими Іллі, педагогічний та учнівський колективи ліцею, старости сіл і всі небайдужі.
Почесне право відкрити Меморіальну дошку було надано побратимам Героя, а представники духовенства провели обряд її освячення.
Хвилиною мовчання всі присутні на заході вшанували пам’ять Героя, поклали квіти до Меморіальної дошки та до могили загиблого.
Ілля назавжди буде в нашій пам’яті, в наших серцях і душах.
Вічна слава Герою! Твій подвиг не буде забутим!