Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 497

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець повідомив про повернутих до України дітей — це 6 дівчаток, серед яких дві рідні дворічні сестрички-двійнята, та 5 хлопчиків. Найменшій повернутій дитині — 2 роки, найстаршій — 16 років. За словами Уповноваженого двох діток зустрічали з каретою швидкої, оскільки одна дитинка зовсім не може пересуватися.

Спільно з нашою командою дітей зустрічав Посол Катару в Україні Гаді Аль-Гаджрі. Дипломати цієї країни супроводжували їх на шляху з РФ до України через Білорусь.

Дмитро Лубінець зазначив, що доля дітей трагічна — вони вимушені були пережити окупацію рідних міст, бомбардування та поранення, смерть рідних. Деяких РФ примусово паспортизувала та навіть знайшла їм “опікунів”. «Тепер українці вдома. Наше завдання не тільки подбати про логістичний, безпековий та інші напрямки повернення, але й надалі забезпечити отримання дітьми психологічної, гуманітарної допомоги, залучаючи до цього партнерів.Ми продовжимо працювати, щоб повернути додому викрадених росіянами українських дітей та сприяти возз’єднанню родин!», — наголосив Омбудсман України.