Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 290

В Національній академії Держприкордонслужби України 342 прикордонники та прикордонниці отримали лейтенантські погони і дипломи про закінчення прикордонного вишу. За результатом складання іспитів та захисту кваліфікаційних робіт 47 лейтенантів отримали дипломи з відзнакою. Понад тридцять офіцерів та офіцерок є продовжувачами прикордонних династій, багато хто має значні досягнення у спорті, троє курсантів випускного курсу отримали стипендію Міністерства внутрішніх справ імені Дениса Монастирського. Також в цей день стіни академії залишили офіцери-магістри – слухачі факультету керівних кадрів.

На урочистих заходах були присутні голова Державної прикордонної служби України генерал-майор Сергій Дейнеко, голова Хмельницької обласної ради Віолета Лабазюк, заступник начальника Хмельницької обласної військової адміністрації Володимир Юр’єв, голова Хмельницької міської ради Олександр Симчишин та інші почесні гості.
Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять про тих Героїв, котрі віддали своє життя, захищаючи Україну.
Після проголошення присяги випускників Національної академії Держприкордонслужби України, новоспечені лейтенанти попрощалися з бойовим прапором прикордонного вишу.
«Сьогодні прикордонна родина стала міцнішою та численнішою. Впевнений, ви виправдаєте покладену на вас довіру. Бажаю вам завжди та всюди пишатися зеленим кашкетом та пам’ятати, що ви – прикордонники, ви – честь та гордість нашої країни!», – звернувся до випускників Голова Держприкордонслужби генерал-майор Сергій Дейнеко.
Випускники вже отримали призначення на посади в органах охорони державного кордону та невдовзі відправляться до місць несення служби.