Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 581

Ще три дні в Хмельницькій торгово-промисловій палаті діятиме унікальна виставка робіт з металу, аналогів якої в Україні не було. Її автори — запоріжці Дмитро Мицик і Сергій Єременко — представили хмельничанам і гостям міста унікальних роботів-кіногероїв — Валлі і Єву з однойменного мультфільму, R2-D2 із «Зоряних війн», «Термінатора», металеві скелети динозаврів та декілька героїв із серії «Трансформери»: Оптимус Прайм, Бамблбі та інші. Загалом колекція нараховує 21 експонат.
Відрадно, що виставка потрапила до Книги рекордів України як найбільша серед робіт з металу.

...Двоє друзів — Дмитро та Сергій, які є партнерами по бізнесу, три роки тому вирішили зробити металеву фігуру мультяшного героя Валлі, проте, як виявилося, це був старт для великого проекту — виставки робототехніки. Його вже побачили відвідувачі в тринадцятьох містах України. До речі, всіх своїх роботів майстри виготовляли за власні кошти та заради власного задоволення.
«Ми просто купили зварювальний апарат і почали працювати», — розповів Сергій. — Ти приходиш у бокс, де відчутно сирість, де холодно і протікає дах, але як тільки береш у руки зварювальний апарат — забуваєш про втому».
«Добре, коли хобі переростає в бізнес, а друг стає партнером. Ми розуміємо один одного та доповнюємо, — додає Дмитро. — Повністю розмежували всю роботу. Я не чіпаю його креслень і лекал, а він — моїх зварювальних деталей».
До прикладу, над створенням героя кіномультфільму «Трансформери» — триметрового робота Бамблбі — чоловіки трудилися місяць. Його вага становить майже 600 кілограмів. А от ріст Оптимусва Прайма — 3,4 метра, Бамблбі — 3 метри, тиранозавр Рекс має довжину 5,5 метра.
Що й казати — вражень від побаченого в малечі вдосталь, бо тут і роботи-велетні, і зовсім маленькі, які синхронно танцюють під пісні Монатіка, і рухомі, які їздять вільно по залу та розмовляють... Тож не пропустіть, таке варто побачити всією сім’єю!