Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 785

Традиційно напередодні різдвяно-новорічних свят представники патріотичної організації «Пласт Хмельницький» передають Вифлеємський вогонь міському голові Олександру Симчишину. От і сьогодні пластуни принесли Благодатний вогонь до Хмельницької міської ради.

Вифлеємський Вогонь Миру - міжнародна скаутська акція до святкування Різдва, метою якої є поширення символічного вогню, запаленого у Вифлеємі.
Акція була заснована в 1988 році як благодійний крок: донести світло з місця народження Ісуса Христа тим, хто святкує Різдво поза домом.
Першими ініціативу підтримали скаути Відня, а згодом — інших країн. До України вогонь вперше потрапив завдяки пластунам у 1992 році.
Протягом святкового періоду Вифлеємський вогонь буде горіти в приміщенні міської ради і кожен бажаючий може взяти його собі додому.
Також представники організації передали Вифлеємський вогонь на сцені Різдвяного ярмарку представникам духовенства та усім бажаючим. Хмельничани мали гарну нагоду взяти частинку Благодатного вогню додому, щоб у цей світлий та святковий час осяяти житло.