Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 1304

Гуртки на будь-який вибір і смак,  адаптовані до різних здібностей, функціонують для майже півтисячі діток, які відвідують Ярмолинецький будинок дитячої та юнацької творчості. Високопрофесійні, енергійні й активні чарівники-працівники позашкільного закладу вчать маленьких натхненників, на повну розвиваючи їхні таланти, виготовляти власноруч справжнісінькі шедеври, підкорювати і сцени, і серця.

Родзинкою закладу стали вже звичні творчі зустрічі з цікавими особистостями з усієї України. Їх залюбки організовує напрочуд талановита заступниця директора з виховної роботи, письменниця Тетяна Граб. «Таким чином, — посміхається, — надихаюся у натхненних, сповнюючись творчою енергією. Проте основною рушійною силою все ж є невимовний щасливий блиск від подібних зустрічей в очах наших вихованців. Адже таке живе спілкування наповнює дітей енергією, окрилює, мотивує, вчить творити добро». Уже встигла будинкотворчівська родина почерпнути феєрії й життєдайності від шедевральної анімації  пісочної феї з Хмельницького Оксани Мергут, майстер-класів подільських художниць Наталії Степанюк та Тетяни Цимбарецької, літературних читань письменниці Оксамитки Блажевської з Києва, казкових історій з Марією Солтис-Смирновою з Рівненщини... «Усе це, — переконує Тетяна Володимирівна, —  схоже на неймовірні подорожі, які ведуть до розуміння краси і слова, мистецтва та гармонії».
Кожна з таких зустрічей залишається в сердечках назавжди. До прикладу, у світ картин, ілюстрації та іконопису повели діток Наталія Степанюк, ілюстраторка книг, яка малює неймовірні картини, де кожен може знайти себе, і Тетяна Цимбарецька, яка захоплюється іконописом. А з письменницею, книжковою блогеркою і феєю «Фонтану казок» — Оксамиткою Блажевською — вихованці не лише залюбки робили селфі й несли щоденники для автографів, а й по-дружньому ділилися потаємним. За допомогою казок у час мобільних телефонів та всюдисущого Інтернету повертає дітей до добра, любові та дива казкарка, журналістка та ілюстратора  із Рівненщини Марія Солтис-Смирнова. Використовуючи чарівні кубики, спільно з письменницею учні складали казку. Кожен із присутніх мав можливість докласти свою руку та слово до створення цікавої доброї історії. «Диво існує, бо ми його створюємо самі, — переконана Тетяна Граб. — І якщо хоч одна дитина в це дійсно повірить, то все було недаремно». Що ж це добре, коли у громаді є дорослі, які з радістю створюють дива для дітвори. В Ярмолинцях — це дружний професійний колектив Будинку творчості.