Надрукувати
Категорія: Культура
Перегляди: 514

Окрім запеклих боїв на передовій, так само повномасштабно точаться вони й на інформаційному фронті. Адже ця зухвала терористична війна почалася з брехні, ворог і далі підступно годує фальшивою, зшитою білими нитками, інформацією і власних громадян, і світ. Тож пліч-о-пліч зі Збройними силами спротив ворогу чинять понад тридцять тисяч бійців Креативних сил України. Працюють за трьома основними напрямами: створюють ілюстративно-інформаційні матеріали, покликані підтримувати українців; контент для громадян країни-агресора і білорусів; патріотичні відеоролики та сюжети для світу, який мусить знати правду. Формування утворилося на базі всесвітньо відомої компанії «Videomatica academy».

«До початку війни ми мали власний продакшн, відеоматику та академію, в якій навчали студентів, — розповідає координаторка Креативних сил України хмельничанка Єлизавета Ступак (на фото). — Коли росія вторглася Україну, неприйнятною стала тотальна брехня ворога. Тож інформаційний фронт вимагав негайного захисту. Зібрали всіх своїх, а також на власних ресурсах поінформували про створення такої необхідної організації з проханням долучитися професійних, творчих, небайдужих. Відрадно, що охочих з’явилося чимало. У перший день не встигала опрацьовувати заявки, які приходили щохвилини. Майже тисяча людей щодня приєднується до нашої уже майже 35-тисячної армії, яка веде таку ж потрібну боротьбу, просто в тилу».
Облітають світ пекельно болючі відеоролики, що містять страшні кадри рашистських руйнувань і справжні реалії «русского міра», безвихідь і розпач у маленьких дитячих очах, сльози наших матерів, звитягу і міць нашого воїнства, наш нездоланний бойовий дух і відчайдушну єдність; поширються в соцмережах і у ЗМІ ілюстрації-креативи, що підтримують українців.
«Ми доносимо світу, що ще вчора ми всі були різні, а сьогодні ми — воїни, щит, що береже нашу землю. Демонструємо, як українці піклуються про близьких, дають відсіч ворогу, воюють за свій дім. Їхня поразка — наша ціль. І ми її досягнемо. Наші ролики забирають ЗМІ усього світу, — констатує Єлизавета. — І просять робити ще. Більше п’яти тисяч креативів уже зроблено і запущено в рекламу, сотні наших відео використовують ЗМІ. Якщо зібрати всі перегляди, то вони вже сягнули 20 мільйонів. Наші стратеги відшуковують больові точки, вивчають, що наразі потрібно ЗМІ та людям. Організатори передають це генераторам ідей. Далі підшуковуються матеріали, адже члени нашого формування є у кожнісінькому населеному пункті України. З ними вже працюють ілюстратори, режисери монтажу, сценаристи, копірайтери».
Після перемоги, яка точно не за горами, Креативні сили України продовжать свою роботу. «КСУ, як і ЗСУ, — посміхається дівчина, — працюватимуть і в мирний час. Ми запускаємо новий проєкт «30 днів сили», покликаний допомагати відновитися українцям і Україні, яка потребуватиме вкладень і підтримки економіки. Працюємо над тим, аби залучати міжнародні компанії співпрацювати з українцями, які втратили роботу».
З такою молоддю Україна точно незламна і непереможна. Нині КСУ потребують сценаристів та режисерів монтажу. Тож, якщо відчуваєте, що можете стати корисним, долучайтеся до Креативних сил України у телеграм-каналі «Videomatica academy».

В єдності здолаємо все. Перемога скоро!