Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 4278

242 дні українські військові, добровольці, медики та волонтери протистояли навалі російських окупаційних військ та проросійським бойовикам, затято відстоюючи малесенький клаптик української землі. Не витримали стіни, а українські воїни вистояли, не зламалися і здобули безсмертну славу, і тому – перемогли.

За стійкість, безстрашність і непереможність українських захисників Донецького аеропорту назвали «кіборгами», а форпост українських кіборгів став символом української мужності, оплотом українського духу.
18-21 січня 2015 року внаслідок підриву терміналу ДАП загинуло 58 захисників-«кіборгів», які відстоювали цей плацдарм до останньої краплі крові. 21 січня 2015 року було прийнято рішення відвести українських військовослужбовців з нового терміналу – цей об’єкт був повністю зруйнований і не придатний для оборони.
За офіційними даними, захищаючи Донецький аеропорт, загинуло понад 200 військових.
Захисники ДАПу заклали основу для нашої перемоги, і вона прийде. Ніколи не забудемо подвигу і не пробачимо ворогу, не зрадимо того, у що віримо. Відбудуємо аеропорт Донецька і на його вежі завжди майорітиме український прапор!