Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 338

З міського бюджету можна отримати до 50 тисяч гривень.
2 червня Хмельницька міська рада ухвала порядок надання грошової допомоги жителям громади, чиї домогосподарства постраждали від російських обстрілів. Йдеться про випадки, коли люди самостійно відремонтували пошкоджену будівлю. Тож власник або орендар може розраховувати на часткове відшкодування з міського бюджету. Отримати можна до 50 тисяч гривень. Однак для цього потрібно мати документи, які підтверджують витрати. Наприклад, на встановлення вікон.

 

Згідно з рішенням міськради, грошова допомога надається власникам і наймачам житла, яке постраждало від ворожих атак, яке можна відремонтувати. Для цього житель громади повинен подати заяву на ім’я міського голови. До неї потрібно додати такий пакет документів:

Такі заяви розглядатиме комісія з обстеження об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії російської федерації. Її представники визначатимуть осіб, яким буде надана грошова допомога, її розмір і повідомлятимуть про заявників. Розгляд звернення не може перевищувати 30-и календарних днів.
Визначено дві підстави для відмовлення у задоволенні такого звернення. По-перше, це надання неповного пакета документів визначених цим порядком. По-друге, подані документи не підтверджують необхідність надання грошової допомоги.
Грошова допомога, надана на одне пошкоджене житло, не може перевищувати 50 тисяч гривень. Також у порядку визначена максимальна вартість товарів, на яку можна подаватися. А саме: