Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 302

Розпочато капітальний ремонт дороги на відрізку дороги О230819 Грушка – Чабанівка, Чабанівського старостинського округу Староушицької територіальної громади. 

Тривалий час питання незадовільного стану цієї дороги постійно турбувало не тільки жителів навколишніх сіл, але і представників місцевого бізнесу та гостей цього мальовничого краю. Це стало гострою проблемою для потенційних інвесторів.

Завдяки успішно налагодженій комунікації керівництва Староушицької громади, за сприяння народного депутата Ігоря Марчука та керівництва обласної адміністрації вищезазначену дорогу включено до програми «Велике будівництво».

В 2023 році найбільший тендер Служба місцевих доріг Хмельниччини оголосила на проведення капітального ремонту автомобільної дороги загального користування місцевого значення О230819 Грушка - Чабанівка км 0+000 – км 4+900.

Очікувана вартість робіт 244 мільйони гривень.

У березні Служба місцевих доріг Хмельниччини уклала угоду з Хмельницьким відділом держінституту “Укрдніпродор” щодо розробки проектно-кошторисної документації для ремонту цієї дороги. Вартість проекту склала 559,5 тисяч гривень.

За результатами тендеру, переможцем на проведення капітального ремонту автомобільної дороги визначено ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Автострада». Наразі роботи на об’єкті у самому розпалі, техніка працює на повну потужність.

Такі інфраструктурні зміни мають велике значення для населених пунктів та поліпшення життя його мешканців. Це покращує можливості зайнятості населення, доступність медичних послуг, розвиток сільського господарства, торгівлі, інвестиційної діяльності тощо.