Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 270

З 10 комунальних підприємств Хмельницької громади з початку повномасштабного вторгнення мобілізували 150 працівників. Приблизно стільки ж, звільнилися за власним бажанням після викликів до військкомату для звірки даних. Замінювати вільні місця — ніким. Про це Суспільному Хмельницький розповів заступник міського голови Василь Новачок.

За його словами, на комунальних підприємствах не вистачає саме робочих спеціальностей: зварювальників, слюсарів, водіїв вантажних автомобілів.
«Не за горами зима і нам треба забезпечити цілодобове чергування машин для прибирання. А ми не можемо того робити, тому що водіїв немає»,— розповідає Василь Новачок.
Бажаючих жінок, за словами Василя Новачка, піти працювати за цими спеціальностями також немає: «Ми за гендерну рівність. Але й розуміємо, що це складні професії. І поки що жінок, які б хотіли працювати слюсарем, зварювальником, чи водієм вантажного транспорту, у нас немає».
За словами Василя Новачка, проблема полягає ще й в тому, що чоловіки бояться йти працювати на комунальні підприємства через можливу мобілізацію. Тож набрати нових людей на місця тих чоловіків, які зараз воюють, дуже складно.
«На комунальних підприємствах зайвих людей не буває. Навіть забравши одну людину — це вже проблема. А 150 людей — це велика проблема»,— розповідає Василь Новачок.