Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 209
 
Старт опалювального сезону 2023/2024 в Україні заплановано на кінець жовтня — початок листопада. Але рішення про подачу тепла в житло українців залишається за місцевою владою, яка має враховувати середньодобову температуру повітря.  «Переважно останніми роками початок опалювального сезону зсувається ближче до кінця жовтня — початку листопада, але існують і регіональні особливості. Тому ми, як завжди, готові до того, що якісь міста розпочнуть опалювальний сезон у другій половині жовтня — на початку листопада», — пояснив в інтерв’ю виданню «Інтерфакс-Україна» очільник «Нафтогазу» Олексій Чернишов.
Олексій Чернишов також уточнив, що за прогнозами синоптиків, майбутня зима буде досить м’якою, але більш морозною, на відміну від минулого року.

Що кажуть в уряді
Центральне опалення в Україні почнуть вмикати найближчими днями відповідно до погодних умов. У регіонах, де середня температура опустилася нижче 8 градусів, тепло в оселях уже з’явилося. «Готовність енергетики та комунальної інфраструктури наближається до 100%. Деякі громади вже почали вмикати тепло. В інших населених пунктах воно з’явиться найближчим часом відповідно до погодних умов», — повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду.
Шмигаль зазначив, що сезон очікується складний, тому енергетики та комунальники «готуються до всіх викликів і до всіх можливих сценаріїв».

Що кажуть у Хмельницькій ОВА
Роботи з підготовки до опалювального сезону підприємств житлово-комунального господарства та соціальної сфери мають бути завершені до 15 жовтня. Хмельниччина на 98% готова до опалювального сезону. Про це повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.
Для своєчасного реагування на можливі надзвичайні ситуації у галузях теплопостачання, водопровідно-каналізаційного та дорожньо-мостового господарства створено для роботи у постійному режимі 112 аварійних бригад.
На період ускладнення ситуації, додатково сформовані ще 56 аварійних бригад, які оснащені необхідними інструментами, електро- та газозварювальними апаратами, насосами для відкачування води, засобами захисту та спеціалізованою технікою.
Сергій Григорович запевнив, що докладається максимум зусиль, аби в помешканнях жителів області було тепло та затишно.