Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 119

«Завершився опалювальний сезон 2023-2024. Вже можемо підвести перші підсумки. Попри виклики, пов’язані із війною, вдалося пройти опалювальний сезон 2023-2024 рр. без суттєвих проблем, наднормативних перерв в опаленні та гарячому водопостачанні.

Через обстріли енергетичної інфраструктури підприємству доводилося здійснювати оперативний запуск в роботу більше 50 генераторів та 14 когенераційних установок, це дозволило уникнути суттєвих перерв в теплопостачанні.  Тішить, що значно скоротилась кількість пошкоджень теплових мереж: з 62 пошкоджень – у 2022 р. до 35 пошкоджень – у 2023 р. Зменшилась і кількість скарг споживачів: зі 125 скарг – у 2022 р. до 97 скарг – у 2023 р. На виконання заходів із покращення надання послуг у 2023 році витратили 81 млн грн. коштів бюджету громади, а також близько 61 млн. грн. власних коштів підприємства. 

У 2023 році підприємство «Хмельницьктеплокомуненерго» стало учасником програм міжнародної підтримки та гуманітарної допомоги USAID та МОМ. Планів на 2024 рік теж немало. Частина з них вже втілюються.

- реконструкція 4 котелень підприємства;

- встановлення 15-ї когенераційної установки;

- заміна 5 км теплових мереж на попередньоізольовані труби в двотрубному вимірі;

- капітальний ремонт, модернізація котлів, автоматики;

- щорічний поточний ремонт 13 когенераційних установок;

- встановлення сучасних енергоефективних насосів;

- створення запасів обладнання та матеріалів для виконання аварійно-відновлювальних робіт;

- продовження співпраці в рамках міжнародних програм підтримки та розвитку USAID та МОМ тощо.

Працюємо далі… Новий опалювальний сезон точно буде не легший, ніж попередній. Тримаймо стрій!», - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.