Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 660

Індекс споживчих цін по області та Україні (без урахування тимчасово окупованих територій на півдні та сході) у вересні відносно серпня становив 101,7 та 101,9 відсотка відповідно, з початку року — 105,4 та 105,6 відсотка.

Ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у вересні зросли на відсоток. Найбільше (на 17,1 відсотка) подорожчали яйця, повідомили в головному управлінні статистики у Хмельницькій області. Дещо підвищилися ціни на м’ясо птиці, молоко, хліб, макаронні вироби, сметану, а також на сало, продукти переробки зернових, сири, безалкогольні напої, рис, кондитерські вироби з борошна та цукру, кисломолочну продукцію, вершкове масло. Водночас на 7,6 відсотка подешевшали фрукти, незначно – овочі, майонез, соняшникова олія, риба та продукти з неї.
Ціни на алкогольні напої та тютюнові вироби майже не змінилися. Сезонне підвищення цін на одяг і взуття становило 6,6 відсотка.
Підвищення цін на транспорт головним чином зумовлено подорожчанням палива та мастил на 5,4 відсотка, транспортних послуг — на 5,2 відсотка. Серед транспортних послуг зросла вартість проїзду у міському транспорті майже на чверть, таксі — на одну шосту, міському маршрутному таксі — на 15,6 відсотка.
Вдруге з початку року відбулося підвищення тарифів на поштові послуги, яке у вересні становило 28 відсотків. Крім того, на півтора відсотка подорожчали послуги мобільного зв’язку.