Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 465

У дошкільному навчальному закладі №6 «Золота рибка» завершено перший етап комплексної термомодернізації будівлі в частині утеплення фасаду. Раніше проведено роботи із заміни старих дерев’яних віконних блоків на енергозберігаючі металопластикові. Наступним етапом заплановано утеплення даху та фундаменту дитсадка. Це перший ДНЗ у Славуті, який зазнав таких кардинальних змін.

У садочку в десяти групах навчаються 230 маленьких славутчан. Працюють групи раннього віку, логопедична, реабілітаційно-оздоровча та для діток із вадами зору.
«Золота рибка» — це найбільший та один із найстаріших (заснований у 1976 році) садочків у місті. Тому капітальний ремонт був украй необхідним.
«Ми розраховували, що цей проект буде реалізовуватися за кошти Державного фонду регіонального розвитку, але, на превеликий жаль, сьогодні держава не ставить у пріоритет освіту, тому ми змушені були фінансувати об’єкт за рахунок бюджету розвитку міста», — наголосив голова Славути Василь Сидор. Загальна вартість об’єкта — 4 мільйони 812 тисячі гривень, у тому числі утеплення фасаду — 2 мільйони 456 тисяч.
Варто зауважити, що результат проведених робіт буде очевидний — досягнення ефективного енергозабезпечення за умови зменшення питомих витрат палива, скорочення бюджетних видатків за спожиті енергоносії, покращення температурного режиму в приміщеннях дошкільного закладу та створення сприятливих умов для проведення навчального процесу для дітей, які перебувають у дошкільному закладі.
Завідуюча закладу Міра Остапчук із радістю додала, що відтепер «Золота рибка» виглядає сучасно і яскраво. Вихованці, батьки, працівники закладу радіють оновленню дитячого садочка і щиро дякують міській владі за тепло і турботу про дітей.