Надрукувати
Категорія: Економіка
Перегляди: 449

За результатами дослідження «Індексу конкурентноспроможності міст (IКМ) 2021» Хмельницький визнано містом з найбільш сприятливим бізнес-кліматом та ефективним економічним врядуванням серед 45-ти найбільших міст України, в тому числі 24-х обласних центрів.

Одним із шляхів досягнення такого результату - це встановлення у місті Хмельницькому найнижчих ставок місцевих податків і зборів у порівнянні з іншими містами.
Для прикладу, ставки податку для об’єктів нежитлової нерухомості в м. Хмельницькому для юридичних і фізичних осіб встановлені в розмірі від 0,25 до 0,5% від мінімальної заробітної плати в залежності від зонування території, у той час як містах Вінниця, Житомир, Тернопіль, Чернівці, Рівне, Івано-Франківськ, Кам’янець-Подільський вони коливаються від 0,5 до 1,5 відсотка.
Ставки єдиного податку для 2-ї групи платників нашого міста затверджено у розмірі 15% від мінімальної заробітної плати, а у містах Вінниця, Житомир, Полтава, Луцьк, Рівне, Івано-Франківськ, Суми, Тернопіль - у розмірі 20%.
Враховуючи наведені переваги, Хмельницька міська рада закликає бізнес реєструватися, працювати та розвиватися в Хмельницькій територіальній громаді.