Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 162

У День довкілля працівники Держрибагентства у багатьох регіонах країни традиційно долучились до екологічної акції з очищення від сміття навколишнього природного середовища.

Що­ро­ку у тре­тю су­бо­ту квіт­ня в Ук­ра­їні від­зна­ча­єть­ся День дов­кілля. Його за­по­чат­ку­ва­ли у 1998 ро­ці згід­но з Ука­зом Пре­зи­ден­та Ук­ра­їни «Про День дов­кілля» № 855/98, піс­ля Сток­голь­мської кон­фе­рен­ції з дов­кілля, яка ста­ла од­ні­єю з най­важ­ли­ві­ших в іс­то­рії еко­ло­гіч­но­го ру­ху.

Попри те, що повноцінно влаштувати екологічні акції не було можливості, співробітники  Держрибагентства разом з небайдужими громадянами на близько 110 гектарах прибережних територій річок Самара, Тетерів, Дунай, Дніпро, Ворскла, Псел, Прут, Десна, Случ та Дніпровського, Печенізького, Кам'янського водосховищ зібрали 21 тонну побутових відходів. Хмель­ницький ри­бо­охо­рон­ний пат­руль при­би­рав бе­ре­го­ві сму­ги Пів­денного Буга, річок Го­ринь та Дніс­тер. Участь у прибиранні брали понад 650 осіб. Найбільш результативними виявились працівники Білгород-Дністровського МУВГ, які прибрали понад 4,3 тонни сміття на загальній площі майже 14 гектарів.