Надрукувати
Категорія: Освіта
Перегляди: 145

День відкритих дверей у Богдановецькій бібліотеці-філії №21 привабив відвідувачів актуальністю теми: Інтернет та кіберграмотність.

Так сільська книгозбірня означила свою участь у міжнародному тижні безпечного Інтернету. Загалом дехто читачів поважного віку навчився саме в бібліотеці користуються комп’ютером та інтернетом, до того ж доступ до мережі безкоштовний. Про це йдеться на Фейсбук-сторінці Хмельницької централізованої бібліотечної системи.
Заняття з дотримання правил кібербезпеки провела для відвідувачів бібліотекарка Світлана Бойко, яка разом з колегами була учасницею циклу тренінгів “Інформаційна та кібербезпека”, які відбувалися в ЦБС у травні минулого року. На заняттях учасники вчилися самостійно орієнтуватися в насиченому інформаційному просторі, розпізнавати маніпуляції та неправдиві дані, що ширяться Інтернетом, соцмережами та месенджерами; вчилися захищати власні персональні дані й протидіяти інформаційним загрозам. Знання, які отримали учасники тренінгів, вони передають користувачам бібліотечних послуг, допомагаючи їм доєднатися до інформаційної оборони України.
Заняття з кібербезпеки відбуваються в усіх бібліотеках та їх філіях Хмельницької тергромади.