Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 172

«Шахеди» були знищені підрозділами мобільних вогневих груп Сил оборони України у Хмельницькій, Житомирській, Кіровоградській та Черкаській областях.

У ніч проти 3 квітня окупанти атакували Україну чотирма БпЛА «Shahed-136/131». Усі «шахеди» було знищено. Про це повідомили Повітряні сили України. «Ворог застосував чотири БпЛА «Shahed-136/131» із району Приморсько-Ахтарськ – РФ», – йдеться в повідомленні.

Загалом, ворог завдав два ракетних та 78 авіаційних ударів, здійснив 66 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали низка багатоповерхівок та інші об’єкти цивільної інфраструктури.

Нагадаємо, що 1 квітня, українські Протиповітряні сили оборони над акваторією Чорного моря збили російський безпілотник «Форпост» — досить «рідкісну пташку», аналог турецького Bayraktar, який може нести додаткове бойове навантаження у вигляді двох ракет чи іншого озброєння. Безпілотник може протягом тривалого часу може проводити розвідку та виконувати бойові завдання вздовж лінії зіткнення.