Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 220

Щоб уможливити складну операцію, онкологи Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру провели спеціальне передопераційне лікування.

«Почалось усе з невеликого ущільнення, на яке я мало звертала увагу. Але потім я сильно вдарилась у шию. Відтоді почала стежити за пухлиною і зауважила, що вона інтенсивно росте. Мені пухлина не створювала дискомфорту. Але вона була настільки велика, що лякала моїх рідних, і вони змусили мене звернутись до лікарів», - розповідає Катерина.
У Хмельницькому дівчина уже мала оперативне втручання. Проте тоді пухлину не вдалось видалити. Тож Катерина звернулась до фахівців центру лікарні за спеціалізованим лікуванням. Після дообстеження, Катерині встановили остаточний діагноз - альвеолярна саркома м’яких тканин. Онкологи одразу розпочали передопераційну хіміотерапію.
«Це - рідкісна пухлина із несприятливою локалізацією. Утвір поширювався майже до хребта, і у будь-який момент міг перетиснути важливі нервові і судинні структури шиї. Проте за таких розмірів негайне оперативне втручання було неможливим. Ми провели хіміотерапію, і лікування дало позитивний результат. Нам вдалось зменшити пухлину на більш, ніж 50 відсотків», - каже Северин Фернеза (Severyn Ferneza), онколог лікарні.
Оперативне втручання також було ускладненим.
«Велетенська пухлина діаметром близько 15 см знищила частково м’язи і нерви у цій ділянці. КТ показало, що утвір небезпечно прилягає до деяких судин. Операція була складна для нас, як для хірургів, проте життєво важлива для пацієнтки. Нашим фахівцям разом з професором DrHakan Ağır вдалось не лише повністю забрати пухлину. Але й провести пластику рубця від попереднього втручання», - зауважує дитячий хірург Орест Лешневський.
Зараз пацієнтка відновлюється після операції вдома. Катерину ще чекає продовження лікування в онкологів. Проте дівчина налаштована оптимістично. Каже, що підтримка рідних допоможе здолати недугу.

Прийом фахівців ЗУСДМЦ відбувається за попереднім записом. Обрати зручний час візиту можна, зателефонувавши до реєстратури у години роботи:
Пн–Пт – з 8:00 до 16:00 год.
(032) 270 22 07
(063) 189 70 50
(097) 150 70 53
Адреса центру:
м. Львів, вул. Дністерська, 27
www.zusdmc.lviv.ua