Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 678

Сімдесятилітній ювілей Хмельницької міської дитячої лікарні — це не лише свято майже тисячного колективу, ветеранів закладу, а й, мабуть, усіх хмельничан, яким повертають найбільшу радість — здоров’я дитини.

Навіть банальна застуда наймолодших членів сім’ї змушує усю родину неабияк хвилюватися, а що вже казати за серйозні недуги. Тоді — надія лише на них, на лікарів. На цьому під час вітальних промов в приміщенні театру імені Старицького акцентували увагу Хмельницький міський голова Олександр Симчишин, народний депутат України Сергій Лабазюк, заступник голови облдержадміністрації Світлана Павлишин та багато інших гостей.
Заглядаючи в минуле, коли створювалася міська дитяча лікарня, згадуючи професіоналів, які розвивали заклад, головний лікар Наталія Зимак-Закутня запевнила, що добрі традиції, започатковані у ті далекі роки, живуть.
Сьогодні лікарня налічує 10 відділень, 8 з яких надають допомогу дітям з усієї області. Серед них — відділення передчасно народжених дітей, патології новонароджених (найменший малюк, якого виходили лікарі, народився з вагою 590 грамів). Відділення хірургії є одним з кращих в Україні, де щорічно проводять понад три тисячі операцій. Тут вперше була проведена й операція на серці, на стравоході, що вважається вищим пілотажем у дитячій хірургії. Саме в Хмельницькій дитячій лікарні повернули до життя троє дітей з діагнозом правець, що у переважної більшості є смертельним. Заклад перший в Україні отримав статус «Лікарня, доброзичлива до дитини», а також одним з перших «Клініка, дружня до молоді».
 Начальник обласного департаменту охорони здоров’я Яків Цуглевич, начальник управління охорони здоров’я міської ради Борис Ткач високо оцінили внесок міської дитячої лікарні в розвиток галузі, зауваживши, що саме тут проходили свій професійний вишкіл чимало відомих в області та за її межами лікарів.
Сьогодні у колективі міської дитячої трудиться один заслужений лікар України — Іван Гуцул, шість кандидатів медичних наук —  Юрій Богач, Елеонора Юрчишена, Марина Стремчук, Ігор Погребняк, Віктор Стельмах, Ольга Житомирська, понад 50 лікарів з вищою кваліфікаційною категорією. А загальним визнанням професіоналізму лікарів та медичних сестер Хмельницької міської дитячої лікарні є, звичайно, повернуте здоров’я наймолодшим подолянам, дитячі усмішки.