Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 565

Я не прошу для себе подарунків, а дуже тебе благаю: дай здоров'я маленькому Дмитрику, щоб він довго жив і був щасливий. Я всі гроші, які збирав на ліжко і черепашку, передаю на лікування хлопчику, а ти якомога швидше приходь, бо ти йому дуже потрібний. Село Москалівка, Владик, учень другого класу».

Цей лист написав святому Миколаю другокласник Владик Терлецький із Москалівки, що на Ярмолинеччині. Батьки і вчителі цієї школи, як і кожної на Ярмолинеччині, як і, сподіваюсь, багатьох в Україні допомагали і допомагають матеріально й молитвами дворічному ярмолинчанину Дмитрику Шелудьку, в якого виявили доволі рідкісну недугу – анемію Фанконі. Тепер життя маленького хлопчика має ціну, доволі високу – понад 250 тисяч євро, які потрібно зібрати в досить стислий термін. Хлопчик мужньо бореться за своє життя. Він перебуває в онкогематологічному відділенні обласної дитячої лікарні. На сьогодні він один в Україні, кому встановлено такий діагноз. Єдиний шлях до одужання — пересадка кісткового мозку. Батьки за донорів не підходять. Відтак лікування — лише за кордоном. Сума для батьків астрономічна. Тож просять небайдужих людей допомогти врятувати їхнього єдиного сина.
«На загальношкільних зборах ми розповіли батькам про проблему дитини і прохання батьків про допомогу, – розповідає класний керівник другого класу Москалівської школи Ярослава Слободян, – майже всі батьки відгукнулися, й дітки поприносили гроші. І мама Владика також. Діти й зараз збирають гроші та виготовляють поробки для благодійної ярмарки. А в рамках «Тиждень права» ми з учнями провели урок на тему «Право на життя», і я розповіла про Дмитрика, про його бажання жити. Наступного дня Владик, спізнившись трішки на урок, заходить з мамою і простягає мені прозору скарбничку у формі машинки: «Ярославо Степанівно, вибачте, що спізнився. Якби я прийшов сам, ви б мені не повірили. Тут гроші, які я збирав на черепашку і новеньке ліжечко. Я хочу передати їх Дмитрику, йому гроші потрібні вже, а на мрію я ще назбираю». Того ж дня я передала скарбничку (копилку) дідусеві хворого хлопчика. Не встигла зайти додому, як телефонує Владик: «А можна я принесу свої м’які іграшки? Ми з сестричкою ними вже не граємося. Давайте їх продамо, і буде у Дмитрика більше грошей на лікування. Він приніс чимало великих м’яких іграшок… У Фейсбуці ми виставили їх на, так би мовити, аукціон, втім, поки не продаються. А взагалі у нас дуже добрі діти, – додає класний керівник, яка зуміла в дитячих сердечках посіяти найосновніше – людяність, – і майже всі у листах до Миколая просять зцілення маленькому хлопчику. До сліз боляче».
«Коли син сказав, що хоче віддати свої гроші, що збирав більше року, маленькому Дмитрику, я підтримала його рішення, – з гордістю розповідає мама Владика Галина. – Це ж його гроші і він може розпоряджатися ними на свій розсуд».
Акція “Допоможи Дмитрику” вже набула всеукраїнського масштабу, та грошей все ж не вистачає. Тож підтримаймо усі цього маленького хлопчика. Він хоче жити. Його хвороба успішно лікується. За кордоном. Для цього нам, дорослим, навіть не треба відмовлятися від мрії. Просто, можна не випити філіжанку кави.
ПРИВАТБАНК
5168 7573 5900 1254 (гривня)
5168 7450 1613 3057 (євро)
5168 7573 6053 0903 (долар)
Інтернет-карта 4731185618089962
Іван Олегович Шелудько (батько)
МОНОБАНК
5375 4141 1003 5747 (гривня)
5375 4188 0281 0416 (долар)
5375 4199 0231 6221 (євро)
5375 4179 9914 7517 (злоті)
Іван Олегович Шелудько (батько).