Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 559

Наприкінці минулого року в Хмельницькій міській лікарні почав працювати інсультний центр. Відкрили його на базі неврологічного відділення. Цьому передували капітальний ремонт, і, найголовніше, придбання сучасного медичного обладнання.

Виконуючий обов’язки головного лікаря міської лікарні Михайло Соболь надзвичайно радий тому, що у них є інсульний центр, оснащений за усіма вимогами. У важких хворих побільшало шансів на видужання, зазначає Михайло Григорович. Адже невідкладна допомога надається в повному обсязі, проводиться моніторинговий нагляд.
   Окремо створено блок інтенсивної терапії для особливо важких хворих. Тут тринадцять ліжок, медичний пост. Над ліжками встановлено апарати штучної вентиляції легень, кардіографи, кардіомонітори.
  Стін немає — просто великі вікна та спеціальне обладнання для цілодобового нагляду.
  Михайло Григорович наголошує, що умови для перебування хворих створено за європейськими стандартами. До прикладу, вбиральня та кімната для гігієни пристосовані для хворих, які пересуваються на інвалідних візках. Вздовж стін у коридорі встановлено поручні, щоб хворі могли самостійно пересуватися.
  За оснащеністю та своїми можливостями інсультний центр — один з найкращих в Україні. На створення центру з міського бюджету витрачено 3,5 мільйона гривень. Завдяки турботі міської влади хмельничани отримали шанс на ефективніше лікування і порятунок від грізної хвороби.
  І, насамкінець, не менш важливе. У міській лікарні для інсультних хворих планують також відкрити реабілітаційний центр. Аби відновлення пацієнтів відбувалося під наглядом медиків.