Надрукувати
Категорія: Здоров'я
Перегляди: 478

У груд­ні 2017-го ро­ку Оле­гу Сіль­вес­тру­ку із се­ла Су­дил­ко­ва, що на Ше­пе­тів­щи­ні, пос­та­ви­ли страш­ний ді­аг­ноз — ме­ду­лоб­ласто­ма — зло­якіс­на пух­ли­на го­лов­но­го моз­ку. У 2018–2019 ро­ках хлоп­чик прой­шов 23 бло­ки хі­мі­оте­ра­пії та на­віть вже від­новлю­вав­ся піс­ля лі­ку­ван­ня удо­ма. Зда­ва­ло­ся б, хво­ро­ба від­пусти­ла. Втім, пух­ли­на го­лов­но­го моз­ку по­вер­ну­ла­ся.

25 груд­ня 2020 ро­ку МРТ по­ка­за­ло два вог­ни­ща у лоб­ній до­лі. Від­так, Олег зму­ше­ний спо­чат­ку пе­ре­жи­ва­ти лі­ку­ван­ня. А це — вкрай важ­ко. Ад­же, до всього, хлоп­чик не так дав­но зла­мав но­гу, то­му ще й до­сі не мо­же пов­но­цін­но хо­ди­ти.
На­ра­зі Оле­гу тер­мі­но­во приз­на­чи­ли два кур­си хі­мі­оте­ра­пії. Один із бло­ків він вже прой­шов. Втім, і до­сі не мо­же від­но­ви­тись. У нього ду­же впа­ли ана­лі­зи, бо­лить шлу­нок і пос­тій­но пі­дій­ма­єть­ся тем­пе­ра­ту­ра до 38,5 гра­ду­сів. То­му у лі­кар­ні йому щод­ня ка­па­ють плаз­му та тром­бо­кон­цен­трат.
На­ра­зі ма­мі хлоп­чи­ка, яка його ви­хо­вує са­мос­тій­но, тре­ба зіб­ра­ти гро­ші, аби тер­мі­но­во оп­ла­ти­ти лі­ки — «Грас­тим», «Кон­трі­вен», «Езо­нек­са», «Са­ло­фальк», «Ок­таплекс» — та ма­ти за­пас кош­тів на ін­ші ме­ди­ка­мен­ти, які бу­дуть приз­на­ча­ти в по­даль­шо­му.
Всі не­бай­ду­жі, які ба­жа­ють до­по­мог­ти хлоп­чи­ку у бо­роть­бі з важ­кою не­ду­гою, мо­жуть пе­ре­ра­ху­ва­ти кош­ти на кар­ту ма­ми (При­ват­Банк): 5168-7573-4157-1653 Сіль­вес­трук Оль­га Во­ло­ди­ми­рів­на Тел. (097) 886-48-29