Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 215

  

Нашу область сколихнули трагічні повідомлення про загибель на автодорогах двох дівчат. У різний час і в різних місцях сталася біда… І їм обом було лише по шістнадцять років.

Так, слідчі встановлюють усі обставини загибелі в ДТП юної Софії Іскрук. Сталася аварія минулої неділі близько 20.00 в місті Кам’янці-Подільському на проспекті Грушевського.
Правоохоронці розповідають, що відбулося зіткнення двох мотоциклів «Lifan» під керуванням місцевих жителів 16 та 17 років. І внаслідок цього 16-річна пасажирка одного з них загинула на місці події. Водії також отримали тілесні ушкодження.
За цим фактом слідчі відділу розслідування злочинів у сфері транспорту СУ ГУНП в Хмельницькій області відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України і наразі встановлюють усі обставини події.
Відомо, що Софія Іскрук навчалася в 10 класі Кам’янець-Подільського ліцею. Вона була доброю, товариською, мала чимало планів і мрій, зокрема, вступити навчатися до університету за кордон. У неї залишилися батьки і молодша сестричка.
У ліцеї згадують свою ученицю як старанну, яка добре навчалася. В пам’ять про Софію у навчальному закладі зазначили:
«Страшна звістка чорним птахом прилетіла до ліцейської спільноти: 14 квітня 2024 року в жахливій ДТП загинула учениця 10 класу 24 групи історичного профілю ІСКРУК СОФІЙКА. Красуня, розумниця, сонце для батьків і всіх, хто її знав, пішла від нас у засвіти... Легких тобі хмаринок, найкраща дівчинко.
Ліцейська родина співчуває всім, кому була і залишається рідною і близькою наша Софійка».

На два дні раніше, 12 квітня, в Хмельницькому також сталася смертельна аварія, внаслідок якої загинула десятикласниця Іванна Андрощук, яка навчалася в обласному спеціалізованому ліцеї-інтернаті.
ДТП сталася близько 18:30 години по вулиці Панаса Мирного, в мікрорайоні Озерна.
Правоохоронці розповіли, що 62-річний водій автомобіля KIA Carnival на пішохідному переході скоїв наїзд на 16-річну дівчину, перевищивши дозволену швидкість руху й не зупинившись перед пішохідним переходом.
Внаслідок наїзду потерпілу відкинуло на смугу зустрічного руху, де на неї наїхав автомобіль KIA K7, за кермом якого перебувала 37-річна хмельничанка. Іванна від отриманих травм загинула на місці події. За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження.
За останніми даними, 62-річного водія, котрий на пішохідному переході наїхав на неповнолітню, суд узяв під цілодобовий домашній арешт, зважаючи на пенсійний вік, наявність хроніних захворювань, відсутність судимості, а також він не перебував у стані алкогольного сп’яніння. Хоча прокуратура зверталася до суду застосувати до нього запобіжний захід — тримання під вартою.
Відомо, що Іванна була родом із села Дружне, що на Красилівщині, закінчила Дружненську гімназію. В навчальному закладі висловили співчуття з приводу трагічної загибелі їхньої колишньої учениці, розмістивши допис:
«З глибоким сумом висловлюємо щирі співчуття з приводу трагічної загибелі  рідним та близьким нашої випускниці, призерки багатьох олімпіад і конкурсів, Андрощук Іванни. Легких хмаринок тобі, Іванко. Ти назавжди залишишся в пам’яті життєрадісною та усміхненою дівчинкою».
Іванна була наймолодшою в сім’ї, в якій виховувалося троє дітей.