Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 604

Як відомо, під час вторгнення рашисти атакували Ірпінь, спробувавши таким чином здійснити прорив й напасти на Київ. Однак нашим мужнім захисникам всіма силами все-таки вдалося стримати ворога.

Місто сильно обстрілювалося російською артилерією. І після запеклих боїв, 28 березня мер Ірпеня Олександр Маркушин оголосив, що місто повністю визволене українськими силами.

Наразі потрібно оперативно підготуватися до зимового періоду й закрити всі негайні потреби, пов’язані з будівництвом необхідної інфраструктури. Щоби Ірпінь перезимував, потрібно майже 50 мільйонів євро. А от на повну відбудову зруйнованого орками міста на Київщині, за словами його очільника, треба не менше мільярда євро.

Загалом внаслідок російської агресії в Ірпені знищено 50 відсотків будинків.

Тепер для реалізації задумів потрібно знайти необхідні кошти, та є сподівання, що світова спільнота не залишиться осторонь біди в Україні. Тож міський голова Ірпеня в Брюсселі брав участь у переговорах щодо планів відбудови свого міста.

«Ми знаємо, як це зробити, ми представили презентацію для інституцій Європейського Союзу», – наголосив мер Ірпеня. Також Олександр Маркушин розповів, що вже є перші позитивні приклади співпраці з ЄС: одне із португальських міст передало 500 тисяч євро на відновлення дитячого садочка в Ірпені. Крім того, в столиці Бельгії він спілкувався з постійним представником Польщі при ЄС Анджеєм Садосєм та спікером Підкарпатського воєводства Владиславом Ортилем. Вони обговорили проєкти відбудови та плани їх реалізації.

Тож є надія, що невдовзі Ірпінь знову наповниться життям.