Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 506

«Провів чергове засідання виконавчого комітету. Розглянули 30 питань порядку денного. Більшість питань стосуються забезпечення життєдіяльності міста, усіх його галузей. Внесли зміни до програми шефської допомоги для наших військових частин, а також для силових структур, з подальшим внесенням змін до бюджету та виділенням коштів. Також внесли зміни до бюджету громади на 2022 рік. За перше півріччя ми мали перевиконання надходжень до бюджету в загальній сумі майже 80 млн грн, а отже ці 80 мільйонів та перерозподіл, в межах існуючих розпорядників коштів, ми сьогодні реалізували. Найбільше коштів виділено на підготовку до осінньо-зимового періоду – 54 млн грн для «Хмельницьктеплокомуненерго» на підготовку до опалювального сезону.

Також 3,8 млн грн для поповнення матеріального резерву – різні будівельні матеріали, засоби електрозв’язку тощо.

Традиційно пріоритетною залишається підтримка силовиків. Сьогодні ми виділили для них 3,8 млн грн. Це військові частини та силові структури, які базуються в місті Хмельницькому. Потреби різні –ремонт автотранспорту, казарм, придбання різноманітного обладнання. Це все для покращення матеріально-технічної бази наших військових.

4 мільйони передбачили додатково на виплату матеріальної допомоги для мешканців міста. Бачимо збільшення кількості заяв і далі готові виплачувати матеріальну допомогу.

Також 10 тисяч хмельничан отримають продовольчі набори, які плануємо почати роздавати уже у вересні.

Передбачили 11,6 млн грн на виплату допомоги родинам Героїв, які отримають звання «Почесний громадянин Хмельницької громади». Цього року у нас не буде Почесних громадян серед діючих активістів, впливових людей. Всі, хто отримають це звання, отримають його посмертно. Це Герої російсько-української війни. Отримання звання Почесного громадянина передбачає виплату одноразової допомоги у розмірі 20 мінімальних зарплат.

Ще серед важливого - внесення змін до положення про виплату премій тим одинадцятикласникам, які набрали найвищий бал під час підсумкових іспитів. Попереднього року це було ЗНО, цього року - національний мультипредметний тест. Чотири учні, які набрали по 600 балів, отримають по 10 тис. грн.

Крім того, 54 мешканця міста отримали матеріальну допомогу на загальну суму 184 тис. грн.

Далі робимо все, щоб місто жило та функціонувало», - зазначив міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.