Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 348

Відкритий діалог й активна участь громадськості – це ключ до створення збалансованих та ефективних рішень. Залучення населення до активної участі у вирішенні питань місцевого значення надзвичайно потрібне для того, щоб з’ясувати, що найбільше хвилює людей, залучити додаткові ресурси для вирішення соціальних проблем, дійти до влади зі своїми проблемами та потребами і спробувати вирішити їх. 

Саме тому, за ініціативи начальника Управління праці та соціального захисту населення Хмельницької міської ради Словяна Воронецького, розпочато проведення «круглих столів» у всіх старостатах Хмельницької міської територіальної громади. Перший провели в Олешинському старостаті, а саме у селі Іванківці, 28 липня.

У заході взяли участь фахівці Управління праці та соціального захисту населення та керівники підпорядкованих підрозділів, представники інших виконавчих органів міської ради, Пенсійного фонду, громадських організацій, благодійних фондів активні мешканці старостинського округу з центром у селі Олешин.

Працівники Управління праці та соціального захисту населення презентували інформацію про послуги, нововведення та доступні сервіси для мешканців старостату, а саме: про організацію належного прийому громадян в п’яти громадських приймальнях за місцем проживання, виїзні прийоми в старостинських округах. Так, у 2023 році організовано 15 виїзних прийомів, зокрема в старостинському окрузі з центром у селі Олешин - 6.

Проведено комплекс благодійних заходів, спрямованих на адресну підтримку пенсіонерів, осіб з інвалідністю, ветеранів війни та праці, багатодітних сімей, інших соціально незахищених категорій громадян.

На постійній основі Управлінням надається понад 70 адміністративних послуг, якими можуть скористатися мешканці громади, та 15 соціальних послуг, які надаються підпорядкованими Управлінню установами.

Також багато інформативних даних було надано під час виступів представників ГУ ПФ, ЦНАПу, Департаменту освіти та науки, Управління з питань екології та благоустрою, Управління охорони здоров’я та інших.

За результатами проведення «круглого столу» занотовані питання, скарги, пропозиції, які будуть передані відповідальним посадовим особам міської влади.