Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 224

Саме таку думку висловив Державний секретар США Ентоні Блінкін. Якщо першого ворога ми відчуваємо на власній шкірі сотні років, то другий, корупція, хабарництво, казнокрадство, несуть тотальну шкоду і незалежності України, її економіці та обороні. Якась боротьба для людського ока тут робиться. Але лише для людського ока. Бо Україна ось уже за третину віку своєї незалежності стала кримінально-олігархічною клоакою із політичними нечистотами, які вщент роз’їли підвалини державності.

Починаючи від цекіста Кравчука, який вигодував із колишніх комсомольців і комуняк особливу касту, яка повела суспільство в нікуди. Далі Кучма, батько олігархату і могильник ядерної зброї та сільського господарства. За вигодуванця помаранчевого майдану Ющенка годі говорити. Він активно просував своїх “друзів”, як правило теж олігархів, і всяку нечисть до влади і спрямовував усі зусилля, щоб залишитися президентом на другий термін. Згодом “проффессор” Янукович, який зайнявся рекетом і виконував завдання зробити з України придаток росії. Звісно “проффессора” прогнали ті, які, даруйте, цілували його руки і черевики. Взявши владу, замість того, щоб зміцнювати ЗСУ, економіку, почали ті самі “куля в лоб, то куля в лоб” (цікаво де цей чернівецький патріот, може, на нульовій, який прославився тим, що публічно обмивав свій перший важко “зароблений” мільярд), Турчінов, колясниця Юля та інші легко віддали Донбас, здали Крим, бо там електорат не їхній і бозна, що від нього чекати. Порошенко ж помчався в США по корону президента. А усі ті вищезгадані політики клоаки до втрати пульсу ділили портфелі, не займаючись ні економікою України, ні її обороною.
Цей душок пронизив усі гілки влади, від обласних і до районних рад. Жирні посади займали ті, хто найгучніше хрипів на майданах, а міні, злиденні фракції всаджували у крісла керівників з числа випадкових, недалеких крикунів. Далі почалася ера 95 кварталу за сценарієм Коломойського (у народі Бені) і його лохотрона фільмів про президента-простолюдина та свого хлопця. І те шаманство таки дало свої плоди. Люби Боже правду, але ми маємо патріота Президента, але про його команду, цинічно названу “Слуги народу”, куди у першу сотню увійшли 76 євреїв, 11 росіян, грузин, вірмен, араб, литовець і... 9 українців, годі говорити. Беня, мабуть, вже загрався у бізнес і політику, бо американці вирішили його зупинити і, де він сьогодні, знають усі. Проте скільки таких бень, жеваг, фірташів, суркісів нагинали і нагинають Україну? А скільки їх в областях, які за своїми масштабами тихенько, при всіх владах, живучі і теж, звісно, олігархи. Роззуйте, українці, очі і добре роздивіться, бо вибори до корита (читай ВРУ) не за горами. Ось саме це і мав на увазі Е. Блінкін. І відповідь чому ВВП України всього 200 мізерних мільярдів доларів, а малюсінького в розмір Хмельниччини Ізраїлю 488,5 мільярда доларів (для роздумів расєї — 1,778 трильйона доларів США — 23,32 трильйона, Китаю — 17,73 трильйона, а Японії — 4,941 трильйона) — ніякий не фейк, а реалії економік, бо дуже видно, де казнокрадствують, а де керує величність Закон.
Чому згадав Ізраїль, цей оазис в пустелі? Тому, що створений свого часу ООН 14 травня 1948 р., коли британські війська покинули Палестину, він став успішною країною. Хоча арабські держави і місцеві араби були кате- горично проти існування Ізраїлю. А кривавий диктатор сталін так і, пророкуючи, сказав, що миру тут ніколи не буде, що ми усі й бачимо. Однак, що цікаво після слів Генсека ООН А. Гутерреша, що напад Хамасу на Ізраїль стався не у вакуумі, а через те, що палестинський народ зазнав окупації протягом 56 років, представник Ізраїлю в ООН зажадав, щоб оратор подав у відставку. А оце Ізраїль заявив, що не буде ноги жодного представника ООН на його території. А й справді, вплив цього радбезу, або як його називають “соцзабезу”, який те і робить, що реагує на страшні війни, приміром, москалів проти України, своїми “озабоченнями” або ж “засудженнями”. Виникає одне питання: а чи не пора цьому “соцзабезу” піти на пенсію, а світ повинен створити нову структуру, яка б дієво і сміливо захищала мир? Щось подібне ляпнув дружок ху*ла прем’єр- міністр Угорщини В. Орбан, який порівняв членство Угорщини в ЄС з 40-річною радянською окупацією його країни. ЄС спокійно реагує на витівки цього сателіта рассєї. Мабуть, через те, що Угорщина, будучи союзником гітлера у Другій світовій війні, так і не була покарана за свої злочини, і усе це розв’язує руки цьому недоугорцю. До речі, саме він об’єднує навколо себе всякі прокремлівські сили, щоб Україну не прийняли в ЄС, щоб не виділили гроші на її відбудову тощо.
Вразила ще одна новина своєю убогістю і недоречністю. Це Указ Президента, за яким назва “селище міського типу, тобто містечка, скасовується. Відтепер село — це населений пункт із людьми менше 5 тисяч осіб, селище не менше 5 тисяч, місто не менше 10 тисяч чоловік. Тобто, в Україні щезнуть кілька сотень містечок (смт), які існували тисячу років, серед них і славнозвісний Батурин. Скажіть, хіба це на часі, як на часі тротуарна плитка чи інші забаганки, коли триває війна, якої ще не знала історія з часів завершення Другої світової? Таки правий Е. Блінкін! Ще почули невтішну заяву від Генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, мовляв, війна рф проти України виснажила НАТО. Як тут не пригадати слова одного відомого політика: українці, не вірте ні кремлю, ні Вашингтону, ні Брюсселю, а покладайтеся лише на себе й свої сили!