Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 236

"Провів засідання сесії міської ради. Розглянули 107 питань порядку денного.
Ключове питання – внесення змін до Програми шефської допомоги нашим силам оборони, а далі – внесення відповідних змін до бюджету міста. Додали на підтримку Сил оборони майже 230 млн грн.

- 150 млн грн передаємо Міністерству оборони через військові облігації.
- 80 млн грн передаємо військовим частинам. За них будуть куплені важливі для знищення ворога речі.
- Додаємо також кошти на БПЛА різних модифікацій. За останні 2 місяці тільки на дрони і квадрокоптери виділили 50,5 млн грн. До кінця року плануємо придбати понад 1600 FPV-дронів та 150-155 БПЛА.
- Майже 4 млн грн передбачили на ремонти укриттів у закладах освіти, медицини тощо.
- 4,5 млн грн на матеріальну допомогу для поранених, родинам загиблих, домогосподарствам, що постраждали від терористичних атак. Загальна сума на цей рік – 21 млн грн.
- Понад 9 млн грн передбачили для Хмельницької міської лікарні на придбання приміщення колишнього табору в Головчинцях, де ми відкриємо Центр психічного здоров’я і реабілітації для наших військових.
- 4,5 млн грн – на придбання медичного обладнання для лікування поранених військових.
- На 6 млн грн поповнили матеріальний резерв, що дасть нам змогу оперативно ліквідовувати наслідки терористичних атак.
- Ухвалили статут міської територіальної громади. Він передбачає максимальну залученість мешканців до місцевого самоврядування.
- Ухвалили нову схему теплопостачання на 10 років, що дасть можливість удосконалити цю послугу. Документ дороговартісний, але ми його отримали безкоштовно, завдяки виграному гранту від USAID.
- Долучилися до Угоди мерів «Схід».
- Відвели земельну ділянку від вулиці Свободи до Старокостянтинівського шосе під парк площею понад 23 га. До неї додаємо вже раніше відведену ділянку. Там буде створено Парк Героїв!
- 7,6 га закріплюємо зелених зон по проспекту Миру. Також затвердили відведення ділянки під сквер по вулиці Болбочана у Дубово та ділянку під будівництво укриття.
- 54 домогосподарства, що постраждали від терористичної атаки, отримають матеріальну допомогу.
- 19 родин, члени яких пропали безвісти чи у полоні, отримають по 50 тис. грн.
Кілька рішень пов’язані з гуманітарною допомогою: передали човни для Херсонського, будматеріали для Славутської громади, що постраждала від терористичної атаки. На 17,5 млн грн передали обладнання для різних військових частин.
Працюємо далі…
Тримаймо стрій!", - розповів міський голова Олександр Симчишин на власній сторінці у мережі фейсбук.