Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 717

Всупереч масовому переляку від нинішньої ситуації із блакитним паливом та не менш страшними цінами на нього, у Ленковецькій сільській об’єднаній громаді переконані: альтернативи газові немає.

 — Люди його дуже потребують, — розповідає голова Юрій КРИВОРЧУК. — Бо як не крути, а дрова теж з кожним днем дорожчають, ліси вирубують. Тож, звісно, ми пішли назустріч побажанням наших жителів і торік провели газ у Ленківцях та Куськові, а тепер завершуємо в Мокіївцях та Чотирбоках. У цілому на прокладання газопроводу високого тиску знадобилося 9,5 мільйона гривень, які виділила держава. У цих же населених пунктах провели і воду.
— А як же щодо освітніх закладів?
—  Торік усюди в школах взялися замінювати вікна та двері. Ця робота повністю завершена в чотирьох ЗОШ. Замінені в них і котли на твердопаливні. А у Мокіївцях розпочали будівництво сучасної котельні.
Безумовно, не залишаються поза увагою й дошкільні навчальні заклади. До прикладу, завдяки делегації з Голландії, що побувала у нас, вдалося залучити понад 600 тисяч гривень та провести ремонт другого поверху дитячого садочка в Сульжині. Нині там перекриваємо дах, вартість якого теж сягне щонайменше півмільйона гривень. Аналогічні роботи провели минулоріч і в Чотирбоках. До того ж, там капітально відремонтували харчоблок.
Всього на утриманні в громади є сім шкіл та шість ДНЗ. На жаль, по двох закладах доведеться провести реорганізацію.
— А як складаються справи, Юрію Петровичу, з ремонтом доріг?
— Як і всюди, клопоту вистачає. Цьогоріч доводили їх до ладу в Куськові та Безимах. За сприяння народного депутата України Романа Мацоли зуміли прокласти півтора кілометра добротного дорожнього покриття від Вишновець, на що було витрачено майже п’ять мільйонів гривень. Це значно спростило підвіз учнів до Ленковець. Загалом цей процес набирає обертів, а тому наступного року буде залучено в рази більше коштів.
— Що ще залишається на часі?
— У центральній садибі триває капітальний ремонт Будинку культури, бібліотеки та адмінбудівлі сільської ради, що розташовані в одному приміщенні. Зовнішні роботи майже завершені, із внутрішніх залишиться актовий зал.
У грудні відкриватимемо пожежну частину в Чотирбоках.
Загалом бюджет виконали фактично стовідсотково.
— Бажаю подальших успіхів!