Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 572

Літо проминуло... Для школярів – це була пора канікул і відпочинку. Тому й батьки старалися, аби діти провели час цікаво і з користю для здоров’я. Проте наші бажання не завжди співпа- дають із можливостями. Йдеться про багатодітні та малозабезпечені родини, про сиріт… Саме про такі категорії, а ще про дітей, батьки яких є учасниками АТО, та тих, хто на «відмінно» навчається, подбав народний депутат України восьмого скликання Андрій Шинькович. Тож завдяки йому тридцять школярів мали можливість відпочити в прекрасному літньому спортивно-оздоровчому таборі «Подолянчик», що знаходиться у мальовничих Антонінах Красилівського району.

«Цього сезону в нас був заїзд повний – понад сто дітей, – розповідає голова Антонінської об’єднаної територіальної громади Наталія Кондратюк. – Тридцять із них відпочивали завдяки сприянню народного депутата України восьмого скликання Андрія Шиньковича. Торік він активно долучився до ремонту, який ми проводили. І цьогоріч було виділено кошти, аби придбати матеріали для поточного ремонту. Відтак спільними зусиллями нам вдалося створити прекрасні умови для відпочинку та оздоровлення дітей. З-поміж них, до речі, не лише діти, але й юнаки та дівчата з усього Красилівського району і навіть з обласного центру. Бо ж, наскільки мені відомо, путівки на відпочинок у «Подолянчику», порівняно з іншими таборами, що діють на Хмельниччині, – найдешевші, а харчування, думаю, чи не найкраще – п’ятиразове. Скажіть, де ще таке є?!».
Варто відзначити, що голова ОТГ особисто опікується цим закладом відпочинку. Всі питання, які виникали перед відкриттям, вона зуміла вирішити.
Про те, що у таборі було цікаво й весело, із задоволенням розповідає мама одинадцятирічної Крістіни та дев’ятирічної Софійки – місцева жителька, медсестра Ольга Лукашук. У нас троє дітей, тож ми дуже вдячні Андрію Васильовичу та керівництву громади за участь та допомогу, – додає пані Ольга.
Втішені своїм активним перебуванням у таборі і самі дівчатка. Розповідають, що було у сто разів краще, ніж вдома. І це, мабуть, найвища оцінка всім, хто потурбувався про те, щоб у «Подолянчику» були необхідні умови та насичена програма. Кожний день тут вихователі робили тематичним – свято казки, день професії тощо. А також проводили вікторини, конкурси, ігри, спортивні змагання, розваги, дискотеки і т. д. Одним із тих, що запам’ятається, був день, приурочений безпеці життєдіяльності. Діти отримали купу позитивних емоцій від того, що до них із райцентру приїхали рятувальники та поліцейські і демонстрували їм свою техніку та різноманітне оснащення. Хлопчики й дівчатка мали можливість посидіти за кермом пожежної машини чи поліцейського авто, приміряти шолом рятувальника чи бронежилет поліцейського, або ж самостійно увімкнути сирену й у всіх цих діях сфотографуватися на згадку. А тепер діляться враженнями з батьками та друзями і показують знімки, які навіюють приємні спогади.
За словами директора табору Сергія Середюка, діти не хотіли роз’їжджатися. Вони залишились настільки задоволені, що майже всі говорили про намір знову прибути сюди на відпочинок наступного року.