Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 748

Відповідно до указу Президента України Володимира Зеленського, головою Хмельницької обласної державної адміністрації призначено Дмитра Габінета. Нового керівника, члена президентської команди представив перший заступник керівника Офісу Президента Сергій Трофімов. Він вручив керманичу облдержадміністрації службове посвідчення та побажав успішної роботи на новій посаді.

Після Революції гідності облдержадміністрацію очолювали, або ж виконували обов’язки голови ОДА: Олександр Симчишин, Василь Процюк, Леонід Прус, Михайло Загородний, Олександр Корнійчук, Вадим Лозовий, Володимир Кальніченко. «Головозміни», погодьмося, не свідчили про послідовність держави у вибраному курсі та не сприяли розвитку області. Зібрати команду, сформувати нові завдання, а головне, дотримуватись обраного напрямку руху новому голові буде непросто, якщо Кабмін та Президент по-справжньому не підтримуватимуть своїх представників в регіонах. Сподіваємось, Дмитро Габінет буде керувати на цій посаді довше за своїх попередників і йому вдасться успішно реалізувати свої амбіції щодо розвитку краю, бо працювати є над чим. Зокрема Сергій Трофімов звернув увагу на те, що варто вже завершити ремонт дороги М-12 у напрямку Вінниці, яку так і не зробили китайці, бо добиратися зі столиці у Хмельницький можна тільки позашляховиком, також необхідно завершити реформу з децентралізації, посилити боротьбу з корупцією, добудувати обласну дитячу лікарню тощо.
– Поліпшення життя кожного пересічного жителя Хмельниччини для мене одне з найперших завдань, – зазначив у короткому виступі перед присутніми Дмитро Габінет. – Наші люди не повинні заздрити вінничанам чи тернополянам, що у них кращі дороги. В області має відбутись пожвавлення виробництва сільськогосподарської продукції, в тому числі шляхом оптимізації земель сільськогосподарського призначення. Будемо залучати іноземні інвестиції, розвивати туристичний потенціал. Я відкритий до спів- праці з усіма, хто готовий підставити плече заради кращого майбутнього подолян.
Довідка: Дмитро Габінет народився у 1983 році, навчався в Хмельницькій ЗОШ № 12, згодом вступив до Хмельницького університету управління та права, де після закінчення тривалий час працював викладачем на кафедрі теорії та історії держави і права. Має науковий ступінь кандидата юридичних наук.