Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 583

Минулого понеділка відбулася позачергова сесія Кам’янець-Подільської міської ради, яка розглянула низку бюджетних питань. Більшість із них стосувалися боротьби міста з COVID-19.

Як зазначила начальник фінансового управління міської ради Оксана Гут, станом на 1 травня міський бюджет недоотримав 24,1 мільйона гривень. Проте певну суму коштів вдалося акумулювати за рахунок економії під час карантинних заходів у всіх галузях міста. Тож депутати вирішили виділити з них 1 мільйон 808 тисяч гривень для охорони здоров’я (808,4 тисячі гривень — із зекономлених зарплат працівників структурних підрозділів органів місцевого самоврядування, які ходили у відпустки за власний рахунок, 1 млн. — з нерозподіленого резерву).
Ці гроші підуть на доплати медпрацівникам, які безпосередньо працюють з хворими на COVID-19 (808 тисяч гривень), 200 тисяч гривень — на матеріальну допомогу медикам, які можуть захворіти при виконанні службових обов’язків і 500 тисяч гривень — на програму боротьби з коронавірусом (медикаменти, засоби). 500 тисяч гривень виділено на закупівлю в дитсадки міста захисних засобів.
Також депутати ухвалили звернення до керівництва області стосовно виплати допомоги й працівникам екстреної медичної допомоги, яка фінансується з обласного бюджету.