Надрукувати
Категорія: Політика
Перегляди: 677

В умовах пандемії та інших негараздів спрагло хочеться позитиву. Тож, попри зростання кількості хворих на COVID-19, попри так звану конституційну кризу, попри підвищення ціни на газ насправді дуже тішать хороші новини в будь-якій сфері нашого життя.

Ось, приміром, як ця — офіційно підбито підсумки голосування на місцевих виборах, які відбулися 25 жовтня. В окремих містах для остаточного визначення, хто ж таки буде мером, доведеться проводити ще другий тур виборів. У нашому обласному центрі другий тур не знадобився, адже чинний міський голова Олександр Симчишин переміг відразу, набравши 86,8 відсотка голосів. Ось вона — висока оцінка його роботи в попередній каденції. І хіба можемо не пишатися таким мером, постійно спостерігаючи за позитивними змінами, які відбувалися і відбуваються у Хмельницькому?
І, як наслідок, ще одна «відмінна» оцінка — результат виборів до Хмельницької обласної ради. Партія «Команда Симчишина» отримала найбільшу кількість — 71305 голосів виборців, що у відсотковому відношенні становить 19,04 (матиме 13 мандатів у раді). Партія «За майбутнє» набрала 18,24 відсотка голосів, посівши друге місце і теж 13 мандатів). «Слуга народу» — на третьому місці (14,8 відсотка, 10 мандатів). Четверте місце посіла партія «За конкретні справи» (14,04 відсотка й, відповідно, теж 10 мандатів). На п‘яте місце вийшла «Європейська солідарність» — 10,11 відсотка (7 мандатів). На шостому місці — ВО «Батьківщина» (9,21 відсотка, 7 мандатів). І на сьомому — Радикальна партія Олега Ляшка, за яку віддали свої голоси 5,16 відсотка виборців (4 мандати).
Бачимо, що партії зайшли до обласної ради, я сказала б, парами — кожна з однаковою кількістю мандатів. Тож сподіваємося, що вже як депутати і працюватимуть теж спільно й конструктивно — для блага мешканців Хмельниччини.
Тим часом повернемося до болючої теми: в області, як, зрештою, і в Україні, зовсім не залишилося жовтих і, тим паче, зелених зон карантину. Хмельниччина нині практично вся у червоній зоні. Станом на 18:30 10 листопада за добу в нас лабораторно підтверджено 465 випадків захворювань. На жаль, 15 людей померло.
Цифри вражають. Тож саме час для застосування жорсткіших заходів. Аби не запроваджувати тотальний карантин, уряд планує зробити «карантинними» вихідні, сподіваючись, що таке рішення допоможе пригальмувати швидкі темпи поширення коронавірусу. Так само, як і рішення про штрафи за неносіння масок у громадських місцях.
Минулого тижня в Україну повернувся старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків, з якого апеляційний суд Мілана зняв усі обвинувачення. У липні минулого року його було засуджено до 24 років ув‘язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента та перекладача-росіянина у травні 2014 року в районі Слов‘янська Донецької області. Правда нарешті перемогла. А Віталій, за його словами, вистояв заради тих героїв, які віддали життя за незалежність нашої держави, і тих, хто продовжує боротися за неї.
Заради любові до України. Ця любов, власне, об‘єднує нас в єдину українську силу, яку неможливо ніколи побороти. І Радіодиктант національної єдності, який уже двадцять років поспіль пишеться у нашій державі 9 листопада, у День української писемності та мови, — ще одне тому підтвердження. Написання диктанту не стільки перевіряє знання рідної мови, як ще міцніше згуртовує нас усіх: від школярів до відомих політиків та державних діячів. Щороку свої результати написання диктанту надсилають для перевірки у середньому понад 30 тисяч людей (до речі, без помилок диктант пише не більше ніж один відсоток учасників). Хоча учасників набагато більше, адже диктант пишуть не лише в Україні, а й у багатьох куточках світу.
Українська мова єднає. І неважливо, скільки у твоєму диктанті помилок. Важлива твоя любов до України, велика й незрадлива...