Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 731

У месенджерах ширяться повідомлення з фейкових акаунтів, в яких користувачам пропонується «подати запит на отримання компенсації».

У компанії Київстар попередили, що на тлі масштабного збою в його мережі, активізувалися шахраї, які пропонують нібито компенсацію. Про це у вівторок, 12 грудня, повідомила пресслужба Київстар: «Новини про компенсації та терміни відновлення мережі надходитимуть виключно з офіційних сторінок компанії. Застерігаємо вас не ділитися номерами телефонів та особистими даними з підозрілими людьми, вони можуть виявитись шахраями».
Тим часом у деяких месенджерах ширяться повідомлення з фейкових акаунтів, в яких користувачам пропонується «подати запит на отримання компенсації».
Нагадаємо, що зранку 12 грудня, Київстар повідомив про масштабний збій у своїй мережі. В окремих регіонах крім мобільного зв’язку не працював і дротовий Інтернет. Пізніше в компанії підтвердили інформацію про кібератаку. А увечері Київстар заявив про часткове відновлення послуг.

Російські хакери із групи Солнцепек взяли на себе повну відповідальність за кібератаку на українського оператора мобільного звʼязку Київстар. Про це хакери повідомили у своєму Telegram-каналі в середу, 13 грудня. "Ми знищили 10 тисяч комп'ютерів, понад 4 тисяч серверів, усі системи хмарного зберігання даних і резервного копіювання", – заявили хакери. Вони стверджують, що атакували Київстар, тому що "компанія забезпечує зв'язком ЗСУ, а також державні органи й силові структури України". Також хакери окремо подякували "небайдужим співробітникам Київстар" і анонсували подальші атаки на Україну.