Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 650

Під час нічної повітряної атаки у громадах Хмельниччини лунали вибухи, є пошкодження будинків.

В ніч на 29 грудня 2023 року росіяни завдали наймасштабнішого повітряного удару по території України за весь час повномасштабного вторгнення. Понад півтори сотні ракет різних модифікацій та ударних безпілотників атакували області України протягом понад 10 годин. Наразі відомо про понад два десятки загиблих та понад сотню поранених. На Хмельниччині цієї ночі також було неспокійно. Мешканці кількох громад вночі чули звуки вибухів, а по закінченню повітряної тривоги щонайменше в одній з громад зафіксували пошкодження житлових будинків та об’єктів інфраструктури.
Першу повітряну тривогу оголосили у Хмельницькій області о 1.40 29 грудня. Тривала вона майже 4 години, об’єднавши одразу дві загрози – від ударних безпілотників (частина яких вже звично за останні кілька місяців не лише для подолян, а й для мешканців інших областей, летіли північно-західним та західним курсом) та крилатих ракет. Цього разу Хмельниччина стала “транзитною” для прольоту частини ворожих БпЛА, що проривалися далі на захід України, в напрямку Льова. Разом з тим, сили ППО відпрацювали по ворожих цілях, “приземливши” три з них. Про це повідомив перший заступник начальника Хмельницької ОВА Сергій Тюрін.
Після опівночі моніторингові канали повідомили про виліт двох десятків ворожих літаків стратегічної авіації. Підтвердили інформацію про рух до пускових рубежів близько 5 ранку.
Перша хвиля пусків крилатих ракет не становила загрози для західних областей, і вже о 5.42 на Хмельниччині пролунав відбій повітряної тривоги.
Друга повітряна тривога пролунала на Хмельниччині, як і очікувалося, о 7 ранку. Декілька груп ракет пролетіли над Хмельниччиною знову в напрямку західної частини України. Їх проліт над областю було чутно в одній з громад. Про це повідомляли в місцевих телеграм-каналах.
Сили протиповітряної оборони знову відпрацьовували по ворожих цілях. В результаті роботи ППО у Городоцькій громаді Хмельницького району пролунали звуки вибухів. Місцеві ЗМІ повідомили про падіння уламків на території громади та спричинені цим пошкодження для низки приватних та комунальних будівель.

На території нашої Городоцької громади внаслідок ворожої ракетної атаки пошкоджено дитячий садочок, амбулаторію, бібліотеку, будинок культури, старостат і близько 10 приватних будинків. Ударною хвилею вибиті вікна, — повідомляє Городок.city з посиланням на начальника відділу цивільного захисту та мобілізаційної роботи виконавчого комітету Городоцької міської ради Андрія Макогона.

За словами речника Повітряних сил України Юрія Ігната, під час наймасованішої повітряної атаки ворог випустив по Україні всі можливі повітряні засоби ураження (в тому числі “Кинджали”), крім “Калібрів”.