Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 639

У березні 2024 року у Лас-Вегасі (Штат Невада ) відбудуться змагання з адаптивних видів спорту для поранених військовослужбовців Повітряних сил та морської піхоти США United States Air Force Trials. Україну на цих змаганнях представлятимуть 30 учасників. Їх відібрала спеціальна комісія за підсумками Всеукраїнських змагань з адаптивних видів спорту, які пройшли у середині грудня в столиці. Відтак, заступниця міністра у справах ветеранів України Світлана Кашинець озвучила список учасників.

Ними стали:

— Кожного разу все більше і більше учасників приходять на відбіркові змагання, адже даний вид реабілітації набуває дедалі більшої популярності. Для того, щоб адаптивні виду спорту набирали все більшої популярності, необхідна політична воля місцевих громад, які би працювали над розвитком безбар’єрної інфраструктуки, — повідомила Світлана Кашинець.

Також у Мінвеветеранів повідомили про завершення роботи над розробкою єдиної методології фізкультурно-спортивної реабілітації, яка буде представлена на публічне обговорення вже цього місяця.

Під час оприлюднення списків учасників також було розкрито деталі відбору. Відтак, критеріями оцінювання, які використовувалися під час відбору стали:

Загалом у відбіркових змаганнях брали участь 168 військових та ветеранів з різних регіонів України.