Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 643

 

У пам’ять про загиблого сина, рідні старокостянтинівця Сергія Кириленка купили та передали прикордонникам FPV-дрони та комплект керування, які допомагатимуть українським захисникам у боротьбі із ворогом. Про це розповідають на сайті Державної прикордонної служби України.

Початок повномасштабного вторгнення 24 лютого 2022 року Сергій Кириленко зустрів зі зброєю в руках у складі Сил оборони України в Маріуполі.
Проявивши мужність та вміння діяти в критичних ситуаціях, старший лейтенант Кириленко очолив бойову групу на позиції «Гора». Тоді група прикордонників 13 діб стримувала просування загарбників на північній околиці міста. 21 березня 2022 року, опинившись в оточенні, відрізаними від основних сил оборони Маріуполя, Сергій отримує наказ на вивід групи. Молодий офіцер впорався із завданням та вивів групу з повного оточення.
Сергій Кириленко загинув 6 липня 2023 року на Запорізькому напрямку. Того дня бійці зведеного прикордонного загону отримали бойове завдання на штурм ворожих позиції. Старший лейтенант Кириленко був у складі однієї зі штурмових груп. Прикордонники прорвали лінію оборони загарбників, що дало змогу просування Сил оборони, але Сергій, отримавши численні поранення несумісні з життям, вийшов з цього бою на щиті. Сергію Кириленку було 23 роки.
За проявлений героїзм та мужність під час виконання завдань із забезпечення захисту суверенітету та територіальної цілісності України Сергію Кириленку було присвоєно посмертно чергове військове звання «капітан».