Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 136

По­ві­дом­лення про те, що в Ду­на­їв­цях на ву­ли­ці Пи­ли­па Ор­ли­ка кіт ви­ліз на те­ле­фон­ний стовп та не мо­же з нього зліз­ти на­дій­шло по обіді. Те­ле­фо­ну­ва­ла міс­це­ва жи­тель­ка та про­ха­ла про до­по­мо­гу.
Уже на міс­ці по­дії ря­ту­валь­ни­ки дра­би­ною під­ня­ли­ся до чо­ти­ри­ла­по­го та зня­ли до­до­лу.

Чому ж коти вилазять на високі дереве та стовпи і неможуть злізти?

Як повідомляють зоологи він наляканий і тікає, наприклад, від собаки, злішого кота, іншої небезпеки, або з цікавості. А що!? Коти не можуть бути допитливими? Можливо приклад видасться смішним, однак ви напевно в своєму житті чули про горе-скелелазів, які з авантюризму, цікавості або, перебуваючи під дією «сміливою води», раптом лізуть на скелю. Потім вони не можуть продовжити героїчне сходження, тим паче не можуть злізти від жаху. У результаті, їх знімають рятувальники за допомогою мотузок або із застосуванням авіації. Хіба кіт не схожий на людину? Жарт. Але кіт не може спуститися через подібні причини – він боїться, хоча напевно генетично (природно) це може зробити. Крім того, ви напевно помічали, що злазати складніше, ніж підійматися вгору.
Отож, на нашу думку, відповідь на питання: «Чому кіт або кішка лізе на дерево, а потім не може злізти» буде простою – від страху.

Що очікувати від кота під час порятунку?

Коли альпініст чи рятувальник шумить своїм спорядженням і підіймається допомогти коту, ламаючи дрібні гілки, в останнього виникає непереборне відчуття, що його збираються з’їсти. Через це, він буде боротися за своє життя і з останніх сил лізтиме вгору, на тонші гілки, але точно не вниз. Найчастіше доводиться пиляти гілку. У такому випадку потрібно ловити кота ковдрою, однак потрібно бути впевненим, що тварина не стрибне в бік від неї і одразу ж залізе або на те саме дерево, або на сусіднє, або намагатиметься максимально швидко чкурнути в непередбачуваному напрямку.
Спіймавши кота, почекайте хвилин 10-15, доки він заспокоїться. Потім випустіть у кімнату, щоб він знайшов собі острівець безпеки і через деякий час нагодуйте його.

Як навчити кота злазити самостійно?

Щоб кіт більше не лазив так високо, слід давати йому можливість лазити на дерева такої висоти, з яких ви самі можете його зняти (не вище людського зросту). Так тварина набуде необхідних навичок спуску з дерев.