Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 151

Хто має звернутися із заявою про продовження виплат?
З 1 березня 2024 року виплати буде продовжено для більшості нинішніх отримувачів, які належать до найбільш вразливих категорій. Щоб підтримати їх, ще на 6 місяців, автоматично, продовжуються виплати для ВПО, які не мають можливості працювати.  

А саме:

Проте значна кількість ВПО також зможуть отримати виплати ще на 6 місяців, після подання нової заяви. Розповідаємо, хто саме.

Право на продовження виплати ще на 6 міс. за заявою мають:

Держава надає додаткову підтримку батькам, які не мають можливості працювати, доглядаючи дітей. Тому за заявою допомога продовжуватиметься, якщо середньомісячний сукупний дохід на одного члена сім’ї не перевищує 9444 грн:

Такі сім’ї отримають допомогу, якщо проживають на території, де ведуться чи можливі бойові дії.
Родини, які проживають в умовно безпечних регіонах України, але в цих населених пунктах немає можливості віддати дитину до дитячого садочка, а навчання у школі відбувається онлайн або в змішаному форматі (офлайн та онлайн) – також можуть подати заяву і отримувати виплати протягом наступних пів року. Також за заявою допомога продовжується:

Також право на продовження виплати ще на 6 міс. за заявою мають особи:

В усіх цих випадках допомога призначатиметься на всіх осіб з числа ВПО у такій сім’ї, але інші члени родини, які не працюють, мають зареєструватися в центрі зайнятості. Якщо вони цього не зроблять, виплата допомоги припиняється через місяць.