Надрукувати
Категорія: Поради
Перегляди: 871

Розпочався сезон відпочинку. Але радість від перебування на природі може зіпсувати напад кліщів.

Як убезпечити себе? Для прогулянок на природі одягайте головний убір та щільний одяг. Щодві години оглядайте себе і своїх супутників. Повторіть процедуру вдома, відразу змініть і ретельно огляньте одяг, виперіть його. Особливо ретельно обстежте ділянки тіла, покриті волоссям та за вухами.
Існує кілька груп спеціальних захисних засобів від кліщів.
Репеленти. Агенство з охорони навколишнього середовища повідомляє про чотири засоби, що забезпечують максимально ефективний і безпечний для людського організму захист: ДЕТА, пікаридин, IR3535 і олива лимонного евкаліпта. Найбільший асортимент препаратів від кліщів серед зарубіжних компаній має бренд Mosquitall (Москітол).
Акарицидні засоби мають нервово-паралітичну дію на кліщів. При контакті з обробленим одягом настає параліч кінцівок шкідників, і вони падають. Засоби токсичні для людини, і тому їх не можна наносити на тіло. З рекомендованих підійдуть такі препарати: Gardex Extreme, Меділіс-Комфорт та UltraThon.
Для обробки дачної ділянки від кліщів використовують Сипаз-супе (виробництво Нідерланди), Акаритокс, Форс-Сайт, Байтекс.
Аби спілкування з природою принесло лише насолоду, не легковажте. Якщо вас або особливо дітей покусали кліщі — дуже важливо звернутися до лікаря протягом 72 годин.