Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 392

За особисту мужність і самовідданість, виявлені в захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі, Указом Президента України Віктора Трайнича посмертно відзначено орденом «За мужність» III ступеня.

Керівництво та персонал Національної академії Державної прикордонної служби України відвідали родину офіцера прикордонного загону гвардії наступу «Сталевий Кордон» Віктора Трайнича, який загинув, захищаючи рідну країну від ворожої навали.

У Меджибізькому ліцеї, який свого часу закінчив захисник,   заступник ректора Національної академії Держприкордонслужби України полковник Павло Лисак вручив орден батькам полеглого Героя. «Віктор Трайнич був справжнім героєм, який віддав своє життя захищаючи Україну. Він був прикладом мужності, відданості та невпинної віри в ідеали свободи та незалежності. Його жертва ніколи не буде забута, а його пам’ять завжди буде жити серед нас!», — сказав Павло Лисак.
Також в цей день рідні, близькі та побратими відвідали могилу полеглого захисника.
Старший лейтенант Віктор Трайнич був випускником прикордонного вишу. З початку повномасштабного вторгнення Віктор одним з перших виявив бажання проходити службу в бригаді гвардії наступу «Сталевий Кордон».
Прикордонник проявляв мужність та героїзм при відсічі та стримані збройної агресії окупанта на Донеччині. Проте, на превеликий жаль, бойове завдання 26 червня 2023 року стало для старшого лейтенанта Віктора Трайнича останнім. В той день ворог відкрив артилерійський вогонь з реактивної системи залпового вогню та мінометів. Попри загрозу своєму життю, прикордонник, зберігаючи самоконтроль, подав команду на розосередження особового складу. Саме завдяки вчасно відданій команді, йому вдалося зберегти життя побратимів. Проте сам Віктор отримав численні осколкові поранення, несумісні з життям. Йому назавжди залишилось 20...

Вічна пам’ять та шана Герою!