Надрукувати
Категорія: Новини
Перегляди: 444

Віддаючи шану та вдячність за подвиг і звитягу тих, хто поклав своє життя за наше майбутнє, начальник Хмельницької районної військової адміністрації Анатолій Катеренчук разом із Волочиським міським головою Костянтином Черниченком передали державну нагороду рідним загиблого Героя — старшого солдата Даца Сергія Михайловича. Згідно з Указом Президента України, за особливі заслуги у захисті державного суверенітету, територіальної цілісності, у зміцненні обороно- здатності та безпеки України, вірність військовій присязі Сергія Даца з Волочиська нагороджено орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно).

Подвиг кожного Героя назавжди залишиться в наших серцях. Схиляємо голови перед рідними Героїв, полеглих за Україну, дякуємо вам за виховання справжніх патріотів, зазначали керівники, вручаючи нагороду рідним.
Державні нагороди вручили нещодавно і родинам захисників у Меджибізькій та Старосинявській громадах. За особливі заслуги в захисті державного суверенітету, вірність військовій присязі — орденом “За мужність” ІІІ ступеня (посмертно) нагороджено військовослужбовців: молодшого сержанта Житкомлінова Юрія Михайловича, солдата Маглича Сергія Сергійовича Меджибізької громади. Також медаллю «За військову службу Україні» нагороджений Ігор Васильович Шинкарук, який зараз перебуває на лікуванні, її вручили матері відважного захисника.
Орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) нагороджені військовослужбовці Старосинявської громади: солдати Ліщук Ігор Анатолійович, Коцупей Сергій Миколайович, Камінний Олександр Леонідович. А нагрудним знаком «Золотий хрест» нагороджено (посмертно) солдата Гоя Ярослава Олександровича.
«Кожна нагорода є свідченням самовідданої боротьби за свободу та незалежність України. Воїни з гідністю виконували свій обов’язок громадянина, захищаючи свою Батьківщину до останнього подиху. У наших серцях завжди житиме пам’ять про тих, хто загинув на полі бою заради гідного майбутнього українського народу», — сказав Анатолій Катеренчук.