Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 583

Не зраджуючи багаторічним традиціям, волонтери Деражнянського благодійного фонду «Мир та добро» вкотре їздили до наших захисників на схід: відвезли необхідне, замовлене, підтримали добрим щирим словом, подякували за мужність та хоробрість, розрадили, подарували, так би мовити, часточку дому.

Непростий шлях розпочали зі столиці, де отримали благословення в костелі Святого Олександра. Зустрілися з колишнім комбатом 90-го батальйону Віталієм Барановим, який передав нагороди «Пам’ятний знак учаснику подій захисту Донецького аеропорту», щоб вручити на передовій Володимиру Бондарю з Деражні та Владиславу Корольову зі Славути.
«Перша зупинка була у Харківському військовому госпіталі, — розповідає керівник благодійного фонду «Мир та Добро» Мар'яна Сенчук. — Передали апарат штучного дихання для швидкої допомоги, який отримали від голови правління «Баркософт Агро» Світлани Шкрібляк. Заїхали вночі, а перед нами привезли двох важко поранених. За їхні життя боролись лікарі, а ще одного офіцера не довезли. Суха статистика — «двохсотий»… Він ночував з нами десь поряд. Про сон не було й мови. Це найбільше розриває серце, бо нічого змінити не можеш. Були зустрічі з військовими капеланами, хлопцями на передовій, заїжджали до дитячого табору «Ковчег», де найкращі для діток умови облаштували подоляни Вололимир Завадський з дружиною Оксаною. Дітки, яким волею проклятої війни судилося жити під обстрілами, радіють, бо їх люблять, їм допомагають, їм дарують любов пізнання Бога».
Військовим передали тепловізор від міського голови Деражні Андрія Ковпака. «Завезли багато необхідних речей, — каже Мар’яна Петрівна. — І це важливо. Але головне — це теплі зустрічі, сльози радості, розмови за кавою. На жаль, супроводжували важкі та сумні новини: втрачаємо хлопців, а це чийсь чоловік, батько, син… На передовій були чотири доби. Між Мар'їнкою і Вугледаром зламався наш автомобіль. Машина нацгвардії притягнула на блокпост, механіки допомогли, чим змогли, а далі друзі з Хмельницького передзвонили в поліцію і знову нас доправили до автомайстерні в Вугледар. Друзі з поліції, наші земляки, є всюди на захисті України. Пишаюсь такими людьми.
Після кожної поїздки щоразу по-різному сприймаються прості і буденні речі, — веде далі Мар’яна Сенчук, — іншими бачаться людські життєві цінності. Військові і добровольці просто захищають Батьківщину. Адже ніякі зар- плати не можуть компенсувати життя у вкрай важких умовах: глиняні окопи, бліндажі, дощі, спека і важкі обстріли. Україна — понад усе. Ці влучні слова і є мотивом цих особливих хлопців, які без жодних претензій просто захищають рідну землю. Через нашу газету хочу сказати щире спасибі усім, завдяки кому поїздка відбулася. Це депутат Хмельницької обласної ради Олександр Співак, який передав кошти для військових і добровольців, директор СЛГКП «Флора» Геннадій Денисюк, який вкотре їде на схід власним авто, міський голова Деражні Андрій Ковпак, голова СТОВ ім. Шевченка Сергій Шаповалов, голова правління ПрАТ «Деражнянський молочний завод» Валерій Яглінський, голова фермерського господарства Анатолій Мендрик, голова Вовковинецької ОТГ Юрій Загорулько, ПП Черевичник, Міцель Б. І. та Черевичник Л. Г., Сергій та Тетяна Чорні з Коричинець, Микола Кухарський, Юрій Саковський, Олександр Шеремет, Анатолій Ковальчук, Володимир Лиськов, В’ячеслав Мельник. Нехай усіх вас береже Господь, береже Україну та наших надзвичайних патріотів — військових. Слава Україні!».