Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 259

Останнім часом у всьому світі виявляють нових, невідомих до цього часу істот. Кажуть, що їх, імовірно, виводять у таємних військових лабораторіях чи то завозять з якихось далеких екзотичних країн, чи то забігають вони до нас із паралельних світів або з космосу.
У пошуках «снігової людини» в українських Карпатах створюються цілі експедиції. «Лохнеське чудовисько» ловлять уже десятки років, а «Аюдагського змія», на Кримському півострові, намагаються вполювати ще з часів Другої світової війни.

Щодо мавок, чугайстерів, лісовиків, «снігової людини» та підводних страховиськ – я не в курсі, а ось про чупакабр можу розповісти все детально.
Я за фахом біолог-мисливствознавець. Все своє свідоме життя працював у мисливському господарстві. Потрібно сказати, що основною роботою було виконання планів із добування диких звірів як для відправки на експорт, так і для внутрішнього споживання. Добували ми лосів, оленів, диких кабанів та косуль. Бригада мисливців, яку я очолював, була сформована з кращих фахівців справи в області. Вона була нечисленною, але до її складу входили молоді, здорові, витривалі, загартовані нелегкими умовами мисливці. Звісно, що цю роботу ми проводили за допомогою чи не найкращих в області мисливських собак-лайок.
Так сталося, що деякі з екзотичних, а може, й не дуже, тварин виривалися на волю від своїх господарів, пішли, так би мовити, на «вільні хліба», здичавіли і в наших лісах цих чупакабр розвелося чимало. Ось тоді я з членами своєї бригади мисливців пере- кваліфікувався на відлов чупакабр. Звісно, про їх відстріл не могло бути навіть мови. Займалися ми виключно відловом цих тварюк. Звісно, що нам стало в пригоді знання мисливської справи. Допомагали і були незамінні в цьому ділі випробувані та надійні собаки-лайки.
Згодом власники тварин навчилися будувати надійні вольєри, розробили збалансований раціон годування, забезпечили надійну охорону. І чутки про страшних звірів, які зводять зі світу курей, кролів та кіз, заганяють у ступор злючих собак, припинилися, а ми залишилися без гарного підробітку.
І тоді до нас прийшло логічне вирішення цього питання. Ми зрозуміли: не треба чекати, доки звір втече, а потім ловити його і повертати власнику. Можна розводити і продавати страшних тварюк. Треба сказати, що виростити чупакабр неважко. Розмножуються вони досить добре. Але з реалізацією останнім часом виникають проблеми. Тому молодняк вирощуємо виключно на замовлення з попередньою передоплатою.
Розповім, як ми розпочали цю справу. Все робилося обережно й у великому секреті. Добре, що через нашу область колись проходила військова лінія оборони. ДОТи з тих часів у наших полях стоять дотепер. То ми знайшли, в одному з районів нашої області, поряд два залізобетонних ДОТи і приватизували їх. Ці військові споруди довелося частково перебудувати і надійно укріпити дуже товстою арматурою. На підготовку пішли великі кошти. Тому і вирощених тварин реалізуємо дорого. Після того, як приміщення для розведення тварин були підготовлені, проблем не виникало. В той же час, на волі гуляло до півдесятка чупакабр. Був у них і приплід. Так що за якийсь місяць-півтора звірі були надійно закриті в наших приміщеннях. Їдять вони свіжу траву або сіно, в не дуже великій кількості. Раціон, як в домашньої кози. А ось перед тим, як злучати їх, і на період вагітності, – ми даємо самці чупакабри два-три відра свіжої крові. Беремо її, звісно, з м’ясокомбінату чи бойні.
Термін вагітності в чупакабри два місяці. Через півроку молодь має зріст дорослих тварин. Статевої зрілості вони досягають на третьому році життя. Понад сімдесят п’ять відсотків новонароджених – самці. Дорослі самці, якщо їх підняти на задні ноги, досягають 120-150 сантиметрів. А от самки бувають двох та більше метрів зросту. Самки значно сильніші та агресивніші від самців. При їх відлові п’ятиміліметровий стальний трос не завжди міг витримати. Часом доводилося хапати цих тварин і голими руками. Є у них одне слабке місце, але деталі розповідати не буду. Мабуть, хочете знати про характер цих тварин? Звісно, є серед них агресивні. Травми в нас були часто, іноді – важкі. Про хвороби цих тварин не можу сказати нічого. Але звірі дуже витривалі та живучі. Якщо комусь забагнеться і собі придбати таке створіння, замовлення приймаємо в будь-який час. Через шість місяців гарантуємо доставку. Тільки попереджаємо, що реалізуємо товар у твердій вільноконвертованій валюті. Дуже дорого! Можлива експедиція цих тварин і в інші країни. Маємо надійний канал на кордоні. Так що з цим проблем не буде.
Пам’ятайте, тварини ці зникають, а ви можете стати щасливим власником рідкісної чупакабри.