Надрукувати
Категорія: Портрети
Перегляди: 524

Палії сухої трави ніяк не вгамуються: не лякають їх ні штрафи, ні навіть кримінальна відповідальність. А тим часом у вогні гинуть сотні тваринок, страждає екосистема загалом. Є кілька випадків загибелі й самих паліїв… Спиніться, врешті! Не нищіть все живе довкола, бо природа цього не пробачить.

Лише за одну добу рятувальники Хмельниччини ліквідували 8 пожеж через спалювання жителями області сухої рослинності загальною площею понад 3,7 гектара. Тому, аби максимально запобігти цьому лиху, вони постійно проводять рейдові перевірки.
Цьогоріч працівники ДСНС уже склали 123 адміністративні протоколи на громадян, які палили траву. Загальна сума штрафів, яку змушені сплатити правопорушники, перевищує 380000 гривень.
Відповідно до статті 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, штраф за порушення вимог пожежної безпеки сягає від 3060 до 6120 гривень для громадян і від 15300 до 21420 гривень для посадових осіб. Але під час воєнного стану за такі дії передбачено й покарання у вигляді ув’язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.
Та, на жаль, вогонь безжальний і на страшних згарищах, що залишаються після випалювання рослинності, неможливо вижити жодному звірятку. Проте для крихітного зайчати той день не став фатальним. Воно вискочило з самого пекла просто під ноги рятувальнику в місті Бобринець, що на Кіровоградщині, повідомляють у ГУ ДСНС України. Вогнеборець передав малюка водієві пожежного автомобіля і до кінця гасіння пожежі тваринка була в безпеці. Далі зайченя відвезли в частину, де ним опікуються рятувальники.
Вогнеборці вкотре закликають громадян: не паліть суху траву, адже за такі дії вас буде притягнуто до відповідальності!